Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Οι εκπτώσεις έληξαν - Κατεβάστε τα ταμπελάκια

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βεροίας ανακοινώνεται ότι:

Οι  Θερινές Εκπτώσεις έληξαν την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015 και δεν υπάρχει, από τις ισχύουσες διατάξεις,  καμία περίπτωση για την παράτασή τους.

Επειδή παρατηρείται ότι αρκετά καταστήματα συνεχίζουν μέχρι σήμερα να έχουν αναρτημένες στις προθήκες τους πινακίδες – αφίσες κλπ. διαφημίζοντας ότι πραγματοποιούν Εκπτώσεις, παρά το γεγονός ότι οι Θερινές Εκπτώσεις έληξαν, δημιουργώντας έτσι αναστάτωση στην Αγορά και σύγχυση στους Καταναλωτές,

υπενθυμίζεται στους συναδέλφους

και είναι αυτονόητο ότι, με βάση τη Νομοθεσία για τις Εκπτώσεις που ισχύει, μετά τη λήξη τους απαγορεύεται η συνέχιση των εκπτώσεων από τα καταστήματα - η αναγραφή της λέξης «ΕΚΠΤΩΣΗ» στις προθήκες - η αναγραφή ποσοστών έκπτωσης + διπλών τιμών, καθώς και η διαφήμισής τους με τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι συνάδελφοι να αποσύρουν από τις βιτρίνες τους όλες τις ταμπέλες – πινακίδες – καρτελάκια με διπλές τιμές και άλλο υλικό κάθε είδους σχετικό με αυτές τις Εκπτώσεις και τη διαφήμισή τους, διατηρώντας καρτελάκια μόνο με μία, την πραγματική, τιμή πώλησης των εμπορευμάτων τους, σεβόμενοι την σωστή λειτουργία της Αγοράς και αποφεύγοντας κλίμα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 3 της απόφασης αριθμ. 56885/10.11.2014 (ΦΕΚ 3107/τ.2ο/2014) του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας:

2. Οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων η προϊόντων ορισμένης κατηγορίας πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εκτός από τις περιόδους των εκπτώσεων. Κατά τη διενέργεια των προσφορών θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προσφερόμενα προϊόντα. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα.

Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι, προκειμένου να πραγματοποιήσουν προσφορές εμπορευμάτων, να λειτουργούν σύννομα.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο