Ενημέρωση Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ημαθίας για έκρηξη στο βενζινάδικο Γαλάνη

Από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ημαθίας, εστάλη η παρακάτω ανακοίνωση: Αναφορικά με την έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων της οδού Πιερίων της Βέροιας, κάνουμε γνωστά τα εξής:

1. Για την έκρηξη και τα αίτιά της, διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, μετά από εισαγγελική παραγγελία, από την  Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας.

2. Μετά την έκρηξη, πραγματοποιήθηκαν ενέργειες που σκοπό είχαν την δημιουργία ασφάλειας στο χώρο. Έτσι διενεργήθηκαν από ειδική  και πιστοποιημένη εταιρεία η οποία κλήθηκε γι’ αυτό, μετρήσεις στις δεξαμενές του πρατηρίου για διαπίστωση τυχόν ύπαρξης εύφλεκτων  αερίων, ταυτόχρονα οι αρμόδιες υπηρεσίες συνέλεξαν δείγματα καυσίμων για έλεγχο, ενώ   ακόλουθα πραγματοποιήθηκε  από άλλο, επίσης πιστοποιημένο συνεργείο, τεχνητός εξαερισμός όλων των δεξαμενών υγρών καυσίμων του πρατηρίου, τα δε υπάρχοντα εντός των δεξαμενών καύσιμα μετεφέρθησαν σε άλλο πρατήριο, ώστε μετά από τον  επανέλεγχο και τις νεώτερες μετρήσεις αερίων, να εκδοθεί, από αδειούχο χημικό μηχανικό ναυτιλίας, το απαραίτητο πιστοποιητικό απαλλαγής από επικίνδυνα αέρια (gas free certificate). Όλες οι δεξαμενές κατόπιν επληρώθησαν και παραμένουν με νερό, ώστε αφενός να διαπιστώνεται διαρκώς η στεγανότητά τους, αφετέρου να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια και  μη επικινδυνότητα για τις εργασίες αποκομιδής των κατεστραμμένων οικοδομικών υλικών που θα επακολουθήσουν.

3. Οι προαναφερθείσες εργασίες έληξαν το απόγευμα της Τετάρτης 23ης Σεπτεμβρίου 2015 και για το λόγο αυτό, (σε συμφωνία Περιφ. Ενότητας και Δήμου Βέροιας), τα σχολεία παρέμειναν 2 ημέρες κλειστά και κατά περιόδους έκλεινε και  η Τροχαία ένα τμήμα της  οδού Πιερίων.

4. Για τις αμέσως επόμενες ημέρες, έχουν προγραμματισθεί οι  εργασίες απόσυρσης των προς απόρριψη οικοδομικών υλικών.
  
Ο  Αναπληρωτής Προϊστάμενος της ΑΔΠΠ/ΠΚΜ
Γ.Ι. Μπαρμπαρούσης       

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο