"Εβδομάδα Πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού" από το ΠΕΔΥ Μ.Υ. Βέροιας (5-9/10)

Το Ακτινολογικό Εργαστήριο του ΠΕΔΥ Μ.Υ. Βέροιας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το Χειρουργικό και το Γυναικολογικό Τμήμα με το Ιατρικό, Παραϊατρικό, Νοσηλευτικό και Μαιευτικό προσωπικό αυτών, διοργανώνει εβδομάδα προληπτικού ελέγχου από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της ενημερωτικής εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού.

Θα διενεργούνται καθημερινά δέκα (10) μαστογραφίες. Βασική προϋπόθεση να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους δώδεκα (12) μήνες.

Όσες γυναίκες είναι σε εμμηνόπαυση (δεν είναι σε έμμηνο ρύση), την ίδια ημέρα θα γίνεται ψηλάφηση, θα παίρνουν ηλεκτρονικό παραπεμπτικό και θα πραγματοποιούν τη μαστογραφία.

Όσες γυναίκες είναι σε αναπαραγωγική ηλικία (είναι σε έμμηνο ρύση), την ίδια ημέρα θα γίνεται ψηλάφηση, θα παίρνουν ηλεκτρονικό παραπεμπτικό και θα πραγματοποιούν τη μαστογραφία, εάν χρονικά εμπίπτουν στο επιτρεπτό για τη διενέργεια μαστογραφίας όριο (6η με 12η ημέρα του κύκλου). Εάν είναι εκτός χρονικού ορίου θα προγραμματίζονται αναλόγως.

Ο προγραμματισμός για όσες γυναίκες ενδιαφέρονται να κάνουν τον προληπτικό έλεγχο του μαστού, θα γίνει κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα του ΠΕΔΥ Μ.Υ. Βέροιας 2331062198 & 2331062985.

Με την παραπάνω δράση τονίζουμε την ανάγκη πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, δίνοντας στο ευρύτερο γυναικείο κοινό τη δυνατότητα πρόσβασης σε απαραίτητες εξετάσεις, στέλνοντας το μήνυμα του ετήσιου ελέγχου και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
ΠΕΔΥ-ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο