Κόντρα Καρατζιούλα - Σαρηγιαννίδη στο facebook - Ποιος ο λόγος;

Την ώρα που οι προεκλογικές... μηχανές για την διαδοχή στην ηγεσία της ΝΔ είναι στο "φουλ", είδαμε να ξεσπά μία αντιπαράθεση στο facebook, μεταξύ του Περιφερειακού Συμβούλου με τον Γιάννη Ιωαννίδη (υποψ. αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας) Στάθη Σαρηγιαννίδη, της πρώτης σε σταυρούς προτίμησης Περιφερειακής Συμβούλου Ημαθίας, με το συνδυασμό του Απ. Τζιτζικώστα, Νίκης Καρατζιούλα και του έμμισθου συνεργάτη του Κώστα Καλαϊτζίδη, που καλύπτει τις ανάγκες του γραφείου Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Θόδωρου Ελευθεριάδη.

Η... αντιπαράθεση ή, καλύτερα, ο "δημιουργικός διάλογος" ή "παράλληλοι μονόλογοι" εστιάστηκαν στην διοίκηση του Απ. Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο - όπως συμβαίνει συνήθως - υπάρχει ένα παρασκήνιο, που ξεκινά από πικρίες και φτάνει έως φιλοδοξίες (θεμιτές).

Πάντως, η "αδερφική" δημόσια αντιπαράθεση απόψεων κρατήθηκε σε αξιοπρεπή πλαίσιο από τους δύο περιφερειακούς συμβούλους, καθώς οι Στάθης Σαρηγιαννίδης και Νίκη Καρατζιούλα, παρά τις όποιες διαφορές, έχουν περισσότερα κοινά (κυρίως ιδεολογικοπολιτικά).

Όπως καταλαβαίνετε, θα πέσουν όλα τα... όπλα στο τραπέζι. Κάποιοι, με δημιουργικό λόγο και αντιπαράθεση, άλλοι με επιχειρήματα, άλλοι πάλι, με προσβλητικές εκφράσεις. Ο καθένας στο είδος του.

Καλοί, λοιπόν, οι διάλογοι και οι αντίλογοι, αρκεί να υπάρχει ένα επίπεδο. Επίσης, να λέγονται τα πράγματα με το ΟΝΟΜΑ τους, για να καταλαβαίνουν όλοι ποιος μιλάει για ποιον. Και, τέλος, καλό είναι κάποιοι να μη μιλάν καθόλου, γιατί εκθέτουν τους εργοδότες τους, οι οποίοι τυγχάνουν συμπαθείς στην κοινωνία και σε εμάς, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.

Οι... παράλληλοι μονόλογοι, με χρονολογική σειρά:

Ελευθεριάδης προς Καρατζιούλα: Προφανώς Νίκη η γνωστή διύλιση του κώνωπος, την οποία γνωρίσαμε από την καλή και από την ανάποδη στις περιφερειακές εκλογές του 2014, επαναδραστηριοποιείται. Κάποιους δεν τους νοιάζει αν η ΝΔ έχει μηδενική εισχώρηση στη νέα γενιά, τις παραγωγικές ηλικίες, τους άνεργους και τους νεόπτωχους. Κάποιους δεν τους νοιάζει ότι οι δεξαμενές σκέψεις του μεσαίου χώρου έχουν στερέψει από την βουλευτική δημοσιοϋπαλληλία των βαρόνων που εκλέγονται για δεκαετίες. Κάποιους δεν τους νοιάζει που το κόμμα είναι χρεωμένο με 160 εκ. ευρώ. Για όλα φταίει ο Τζιτζικώστας. Τα ίδια έλεγαν και τότε. Τώρα ξεκίνησε και η χυδαιότητα ότι τον ..."μάλωσε" ο Καραμανλής, γιατί έθεσε τον εαυτό του στην ηγεσία της κεντροδεξιάς. Δεν πειράζει το 71% στην ΠΚΜ και το 74% στην Ημαθία, μάλλον δεν έχει συνετίσει αυτούς που είναι πανταχού απόντες από τα προβλήματα του τόπου μας. Αυτούς που αν τους στείλεις μέχρι τη Βεργίνα θα χάσουν τον δρόμο. Και ο νοών νοείτω.
Y.Γ Ποιος άραγε έτρεχε ξοπίσω από τον Τζιτζικώστα στην πρόσφατη έλευση του στη Βέροια,στην ομιλία Στυλιανίδη, για να του πιάσει το χέρι;
Υ.Γ1 Στον φίλο που χύνει κροκοδείλια δάκρυα για το αν ο Τζίτζι έχει κακές σχέσεις με τον Καραμανλή, θα ήθελα να το πω ότι ισχύει το αντίθετο.Ας αναρωτηθεί ο ίδιος αν έχει κάποιος καλές σχέσεις μαζί του στον τόπο μας, λόγω του...τεράστιου έργου που προσφέρει!

Νίκη Καρατζιούλα:
Ξαφνικά, κάποιοι που έχουν καιρό να πατήσουν το πόδι τους στο περιφερειακό συμβούλιο, τολμούν και κατακρίνουν την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Προφανώς κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Οι ίδιοι εδώ και 13 μήνες είναι πανταχού απόντες από τους αγώνες που δόθηκαν για το Τελωνείο, τον κάθετο άξονα, την επισιτιστική, τις μεταφορές των μαθητών, τα αντιπλημμυρικά του κάμπου και τόσα άλλα καθημερινά, αλλά και μακρόπνοα αναπτυξιακά ζητήματα του τόπου μας. Αλήθεια, δεν αναλογίζονται ότι η δική τους παρουσία τα προηγούμενα χρόνια ήταν ανύπαρκτη; Η μικροπολιτική τακτική αντιστράτευσης των έργων που οι ίδιοι ψήφισαν στην προηγούμενη θητεία τους στον δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως το τεχνικό πρόγραμμα της Ημαθίας που δεν έχει αλλάξει, τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Εμείς συνεχίζουμε, παρά το σφικτό οικονομικό κεντρικό πλαίσιο που επικρατεί, με έργα και όχι με λόγια του καφενείου.

Στάθης Σαρηγιαννίδης:
Καταρχήν πρέπει να πω ότι δεν μου προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη το ότι το έργο της Π.Ε. Ημαθίας αναλαμβάνουν να το υπερασπιστούν δημοσιογράφοι, οι οποίοι προς ευχάριστη εκπληξή μου δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στον σχολιασμό του έργου της αντιπολίτευσης παρά της διοίκησης. Αυτό από μόνο του κάτι σημαίνει. Θα ήταν επίσης φρόνιμο να αποφασίσετε για ποιο θέμα θέλετε να συζητήσουμε. Για την εκλογή Προέδρου στη ΝΔ η για την Περιφέρεια; Καταλαβαίνω πως στην προσπάθειά σας να υπερασπιστείται να “κεκτημένα”, και αναφέρομαι στην καλή σχέση που έχετε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, το πάθος σάς τυφλώνει και δεν βλέπετε τα αυτονόητα. Αυτά δηλαδή που σε κατ' ιδίαν συζητήσεις αναγνωρίζουν και αποδέχονται το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων στο περιφερειακό συμβούλιο.

Για να τα πάρουμε λοιπόν με τη σειρά αντιληφθείτε επιτέλους πως “Ο βασιλιάς είναι γυμνός “ και εσείς παλεύετε να τον πείσετε ότι τα ρούχα του είναι πανέμορφα. Για το θέμα της παρουσίας μου στα περιφερειακά συμβούλια θα αναφέρω μόνο το εξής: Οι τοποθετήσεις μου στα θέματα της Ημαθίας είναι περισότερες στον αριθμό από το σύνολο των τοποθετήσεων και των τριών μαζί, διότι πολλές φορές τα θέματα της Ημαθίας τα εισηγείται άλλος . Για το περιεχόμενο των τοποθετήσεων μπορείτε απλά να ανατρέξετε στα πρακτικά. Ναι πράγματι υπάρχουν θέματα, τις σπάνιες φορές που υπάρχουν όταν η Ημαθία δεν περιορίζεται σε ¨αχρεωστήτως καταβληθέντα”, για τα οποία ενώ ήμουν σύμφωνος με την προηγούμενη διοίκηση τώρα τα καταψηφίζω. Πώς θα μπορούσα άλλωστε να κάνω κάτι άλλο όταν για παράδειγμα έρχεται θέμα πριοριστικών μέτρων κυκλοφορίας σύμφωνα με το συνημμένο σχέδιο και δεν υπάρχει το σχέδιο αυτό..... Όταν έρχεται θέμα με χρηματοδότηση καθαριότητας του κτιρίου της Π.Ε. Ημαθίας και ο κάθε όροφος έχει αλλο κόστος ανά τετραγωνικό χωρίς να εξηγεί κανένας το γιατί... Όταν έρχεται χρηματοδότηση έργων για την Π.Ε. Ημαθίας με περιορισμένη δημοσιότητα λόγω κατεπείγοντος και το κατεπείγον οφείλεται καθαρά σε αδράνεια της Διοίκησης. Δεν ήξερα ότι η απουσία μου από τα γραφεία της Π.Ε. Ημαθίας θα σας δημιουργούσε τόσα προβλήματα. Αν πραγματικά θέλετε βοήθεια για να διοικήσετε μπορείτε να μου το πείτε δεν έχω κανένα πρόβλημα τόσο εγώ όσο και οι λοιποί περιφεριακοί σύμβουλοι της Ημαθίας. Επίσης θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως οι “αγώνες” που κάνετε δεν αποτυπώνονται απλά σε ένα χαρτί με χαμόγελα, εννοώ δηλαδή πως οι φωτογραφίες δεν παράγουν αποτέλεσμα. Αν λοιπόν χρειαζεστε την βοήθειά της αντιπολίτευσης μπορείτε την επομενη φορά που θα κανονίσετε μια σύσκεψη για ένα θέμα να βγείτε από την εσωστρέφεια που σας διακατέχει και να ζητήσετε από την γραμματέα σας να μας ειδοποιήσει, εννοώντας βέβαια το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων. Δυστυχώς όμως ο εγωισμός και η εσωστρέφειά σας δεν σας επιτρέπει να ακούσετε άλλες φωνές και διαφορετικές προτάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι το γεγονός πως στους λοιπούς συμβούλους της Π.Ε. Ημαθίας δεν έχει παραχωρηθεί ούτε καν χώρος στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας, κάτι που από την αρχή έχει την σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη, συμφωνήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο και εφαρμόζουν οι άλλες περιφερειακές ενότητες. Σε κάθε περίπτωση εμένα έχετε κάθε δικαίωμα να μιην με υπολογίζετε, αλλά ο γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου που έχουμε την τιμή να έιναι από την Ημαθία θα έπρεπε ένα γραφείο να το έχει στο κτίριο της Π.Ε. Ημαθίας. Θα κλείσω με μια συμβουλή : αντί να τρέχετε για φωτογραφίες στρωθείτε λίγο στην δουλειά και αν δεν μπορείτε ζητήστε από κάποιον να σας βοηθήσει. Στη διαθεσή σας για κάθε βοήθεια – πληροφορία. Καλή επιτυχία στο έργο σας!!!

Οι αναρτήσεις και σε εικόνες:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο