Με θεματολογία "Από τον Εμφύλιο στη Χούντα" ξεκινά η Ε' Εβδομάδα Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού στη Βέροια από την Ε.Μ.Ι.Π.Η.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Ε.Μ.Ι.Π.Η. σε συνεργασία με τοπικούς φορείς  διοργανώνει την Ε΄ Εβδομάδα Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού 2015.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με σκοπό την προαγωγή και διάδοση της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού της Ημαθίας.

Σημαντικότερο γεγονός της εκάστοτε Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού αποτελεί η διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας υπό τον γενικό τίτλο Μιλάμε για τη Βέροια του 20ου αιώνα. Ήδη τα προηγούμενα χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις θεματικές επιστημονικές ημερίδες υπό τον παραπάνω γενικό τίτλο και εφέτος διοργανώνεται η Ε΄ Επιστημονική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας (1950-1974), με θεματική αναφορά στην περίοδο από τον Εμφύλιο ως τη Χούντα, στη Βέροια και την Ημαθία γενικότερα.

Εκτός από την επιστημονική ημερίδα, επιπλέον εκδηλώσεις ανάδειξης πτυχών της τοπικής ιστορίας περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της εβδομάδας. Μεταξύ αυτών η βιβλιοπαρουσίαση του έργου του τοπικού συγγραφέα Δημήτρη Βύζα, Τσόρνοβο – Φυτειά Ημαθίας, το οποίο εξέδωσε η Ε.Μ.Ι.Π.Η. και η ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Μια άλλη όψη της Εκκλησίας στη Χούντα, με αφορμή την παρουσίαση του έργου της Φωτεινής Οικονόμου «π. Γεώργιος Πυρουνάκης. Η θεολογία και το έργο ενός ελεύθερου ανθρώπου».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 – 19:00
Δημήτριος Κ. Βύζας – «Τσόρνοβο – Φυτειά Ημαθίας». Βιβλιοπαρουσίαση του έργου του τοπικού συγγραφέα Δημήτρη Κ. Βύζα  (Αρχοντικό Σαράφογλου – Οδός Ιεραρχών).

Παρασκευή και Σάββατο 2-3 Οκτωβρίου 2015
Ε΄ Επιστημονική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας (1950-1974) – Από τον Εμφύλιο στη Χούντα. Επιστημονική ημερίδα τοπικής ιστορίας (Χώρος Τεχνών Βέροιας – 2οςΌροφος).
Έναρξη: Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 – ώρα 20:00
Συνέχεια:  Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2014 – ώρα 10:00

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 – ώρα 19:00
Μια άλλη όψη της Εκκλησίας στη Χούντα, Ανοιχτή συζήτηση με αφορμή την παρουσίαση του έργου της Φωτεινής Οικονόμου «π. Γεώργιος Πυρουνάκης. Η θεολογία και το έργο ενός ελεύθερου ανθρώπου» (Χώρος Τεχνών Βέροιας – 2ος Όροφος).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο