Να δώσουν μόνιμη λύση τώρα και να αφήσουν τις συσκέψεις οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Δήλωση Χάρη Μόχλα*

Το πρόβλημα με τα νοσοκομεία της Ημαθίας είναι χρόνιο και διαρκές με συνέπεια η επιπτώσεις στην ποιότητα παροχής υγείας στους πολίτες να είναι προβληματική και ενίοτε επικίνδυνη για την υγεία τους. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά είναι σε όλους γνωστές και πολλές είναι οι φορές που οι γιατροί αλλά και οι εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει με ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο.

Είναι επίσης γνωστό ότι η κατάσταση αυτή έχει προκληθεί από τις πολιτικές που εφαρμόζονται στα χρόνια των μνημονίων και που έχουν ως αποτέλεσμα την απαξίωση της δημόσιας υγείας και την ενίσχυση των ιδιωτικών κλινικών και νοσοκομείων και παράλληλα στην κατασυκοφάντηση των εργαζομένων στην δημόσια υγεία.

Η κατάσταση είναι γνωστή σε όλους και ειδικότερα στους βουλευτές του νομού, τωρινούς και χτεσινούς. Κανείς δεν δικαιούται να λέει ότι δεν ξέρει ούτε να βρίσκεται συνεχώς σε μια διαδικασία ενημέρωσης ώστε λειτουργώντας παρελκυστικά να αποφεύγει να αναλάβει τις πολιτικές αλλά και προσωπικές ευθύνες. Γιατί εδώ παίζονται ανθρώπινες ζωές.

Συνεπώς, καλούνται οι κυβερνητικοί βουλευτές να βρουν τώρα λύση στο ζήτημα των γιατρών που αναγκάζουν το νοσοκομείο Βέροιας να κλείνει ολόκληρες κλινικές και να στέλνει τους ασθενείς στα γειτονικά νοσοκομεία. Καλούνται οι κυβερνητικοί βουλευτές να αφήσουν κατά μέρος τις συσκέψεις και να βρουν λύση στο τραγικό πρόβλημα της έλλειψης υλικών που προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Καλούνται οι κυβερνητικοί βουλευτές να απαντήσουν στις εκκλήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο που ζουν κάθε μέρα το πρόβλημα και οι προτάσεις τους δεν γίνονται δεκτές.

Ωστόσο, το πρόβλημα δε λύνεται με ημίμετρα. Η γενεσιουργός αιτία είναι το καπιταλιστικό σύστημα και εκεί πρέπει να εστιάσουμε, μ΄ αυτό πρέπει να συγκρουστούμε. Επιβάλλεται η οργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και διεκδικήσεων για μια δημόσια υγεία προς όλους τους πολίτες, ασφαλισμένους και μη, έλληνες και ξένους. Η υγεία δεν είναι εμπόριο αλλά κοινωνικό αγαθό και πρέπει να την απολαμβάνουν όλοι.

*Μέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας- Πέλλας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο