Συνάντηση Καλαϊτζίδη με εκπροσώπους ΚΤΕΛ για μεταφορά μαθητών

Συνάντηση εργασίας, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ.Κώστα Καλαϊτζίδη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, με τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ Ημαθίας Α.Ε κ.Συμεωνίδη, τον πρόεδρο των Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας Α.Ε κ.Παυλίδη και τον αντιπρόεδρο των Αστικών ΚΤΕΛ Νάουσας κ.Τσιακίρη.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε Ημαθίας, αφορούσε τον συντονισμό των ενεργειών, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου, για την μεταφορά των μαθητών της Ημαθίας.

Οι πρόεδροι των φορέων των δημόσιων συγκοινωνιών της Περιφερειακής μας Ενότητας ευχαρίστησαν τον κ.Καλαϊτζίδη για το συνεχές ενδιαφέρον του και τον συντονισμό που επιδεικνύει, στην επίλυση όλων των ζητημάτων, με στόχο την ασφαλή μεταφορά του μαθητικού πληθυσμού, επισημαίνοντας του ότι,  με πρωτοβουλία τους θα ξεκινήσουν τις σχολικές μεταφορές από την 11η Σεπτεμβρίου, χωρίς προαπαιτούμενα και με μόνο γνώμονα την απρόσκοπτη διακίνηση των μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, από τις σχολικές τους μονάδες, προς τα σπίτια τους.

Σε δηλώσεις τους, μετά το πέρας της συνάντησης, αφού ευχαρίστησε θερμά τους κ.κ Συμεωνίδη, Παυλίδη και Τσιακίρη για το παρεχόμενο έργο τους προς την μαθητική κοινότητα  και τους πολίτες της Ημαθίας, τόνισε τα εξής:

«Σήμερα οι φορείς των δημόσιων συγκοινωνιών του τόπου μας απέδειξαν, για μια ακόμη φορά  στην πράξη τις καλές τους προθέσεις, ως προς την μεταφορά των μαθητών, χωρίς να προτάσσουν το οικονομικό κόστος της αποπληρωμής τους από την κεντρική διοίκηση και με ρίσκο τη μη πληρωμή των δρομολογίων, παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Δυστυχώς η απελθούσα κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές της εξαγγελίες τον περασμένο Ιανουαρίου, διατήρησε την απαράδεκτη ΚΥΑ, η οποία αντί να επιλύσει, επιδείνωσε τα προβλήματα στην ασφαλή διακίνηση των μαθητών όλης της χώρας. Διαχρονικά η κεντρική διοίκηση έχει καταστήσει την δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση απλό διεκπεραιωτή μιας τόσο σημαντικής διαδικασίας και αποδέκτη παραπόνων, γονέων και μαθητών, ενώ αποκλειστικά υπεύθυνες είναι οι  εκάστοτε κυβερνήσεις. Θεωρώ ότι το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, με υπευθυνότητα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο