Συνάντηση των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού στην Καβάλα

Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου σε ξενοδοχείο στην πόλη της Καβάλας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των έξι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., που διαπερνά και συνάμα ενώνει η Εγνατία Οδός. Η  πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας Νίκο Μαυροκεφαλίδη και στην προέδρο  του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Μαρία Καραβία. 

Ο  προβληματισμός των δύο προέδρων ξεκίνησε στα πλαίσια  της συνεργασίας,  που είχαν τα δύο ΔΗ.Π.ΕΘΕ. κατά την χειμερινή περίοδο 2014-2015 στην κοινή  παραγωγή  της παιδικής σκηνής «ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΚΛΟΟΥΝ».

Αφορμή και αιτία, ήταν και είναι, η οικονομική στενότητα, στην οποία περιήλθαν και τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ λόγω της γενικότερης κατάστασης στη χώρα και συνακόλουθα η υποστελέχωσή τους, παράγοντες που δυσχεραίνουν το έργο και επόμενα την αποστολή τους ως αποκεντρωμένων φορέων πολιτισμού της ελληνικής περιφέρειας. 

Στο περιεχόμενο και στους προβληματισμούς της  κοινής επιστολής, που απέστειλαν (στις 22 Οκτωβρίου 2014) στους άλλους τέσσερις ομολόγους τους, ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης και η κ. Μαρία Καραβία,  υπήρξε άμεση ανταπόκριση  και συμφωνία για συνάντηση και λήψη αποφάσεων για  κοινές  πρωτοβουλίες. 

Συνοπτικά η επιστολή καλούσε τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού να ενώσουν τις δυνάμεις τους διαμορφώνοντας πληρέστερα και ικανότερα στελεχικά και καλλιτεχνικά σχήματα για να  μπορέσουν να μειώσουν τα κόστη μέσα από κοινές  παραγωγές και δράσεις, να βελτιώσουν το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και να αυξήσουν τις παραστάσεις των συμπαραγωγών.

 Να συνεργαστούν επί πλέον, με πολιτιστικούς φορείς Δήμων και Αντιπεριφερειών (της Εγνατίας Οδού) με κοινές  δράσεις θεατρικές εικαστικές, μουσικές λογοτεχνικές κ.ά.

Να δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης  της καλλιτεχνικής, πολιτισμικής ιστορικής και τουριστικής ανάπτυξης στο άξονα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

Να ενδυναμωθούν  οι πολιτισμικοί δεσμοί  Ηπείρου Μακεδονίας και Θράκης.
Να διερευνηθεί η ύπαρξη ευρωπαϊκών και διασυνοριακών προγραμμάτων και συνεργασιών. 
Δημιουργία και κοινής ιστοσελίδας, που θα περιλαμβάνει:
το προφίλ κάθε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.,
την άμεση επικοινωνία και πληροφορία για τις δράσεις των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και άλλων φορέων πολιτισμού,  στην περιοχή του άξονα της Εγνατίας,
πληροφορίες, που αφορούν τους τουριστικούς προορισμούς,
 διαφήμιση και προβολή της ΕΓΝΑΤΙΑΣ σε portalς με διεθνή απήχηση, 
την ιστορική διαδρομή και ξενάγηση επί της Εγνατίας Οδού,

Την πρώτη συνάντηση διοργάνωσε με αρτιότητα και πληρότητα  η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας κ.Καραβία Μαρία στο ξενοδοχείο «ΩΚΕΑΝΙΣ».

Στη συνάντηση συμμετείχαν:

Μαυροκεφαλίδης Νικόλαος,πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας 
Καραβία Μαρία, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας
Μπιτζίδου Σοφία , πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών
Ηλικίδου Μελίνα, πρόεδρος  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης 
ΒακαλοπούλουΑλεξάνδρα, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων
Μενεσελίδου Σοφία, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών 

Στην συνάντηση εργασίας παρευρίσκονταν ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Καβάλας κ. Ζήσου Μάρκος και η υπάλληλος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας κ. Μανάλη-Κερανοπούλου Τόνια, ως πρακτικογράφος.  

Μετά από παρουσίαση των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., από κάθε πρόεδρο, ακολούθησε πολύωρη, διεξοδική και γόνιμη συζήτηση επί των θεμάτων που προαναφέρθηκαν  και αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:

Να εισάγουμε στα διοικητικά μας συμβούλια προς συζήτηση για περεταίρω βελτίωση και στη συνέχεια για την έγκριση  του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας. 

Να εγκρίνουμε το  όνομα του Δικτύου με το διακριτό τίτλο «Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού».

Οι εργασίες έκλεισαν με συνέντευξη τύπου των πρόεδρων και της Δημάρχου Καβάλας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Συγκερασμός των προτάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  και η υπογραφή της τελικής μορφής το «Πρωτοκόλλου Συνεργασίας» του Δικτύου, θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια σε ημερομηνία, που θα οριστεί  προσεχώς. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο