Δραστηριότητες στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα» στο ΕΠΑΛ & Ε.Κ. Αλεξάνδρειας

Κατά το διάστημα 10-18 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα» (http://codeweek.eu/). Σκοπός της πανευρωπαϊκής αυτής δράσης είναι να έρθουν σε επαφή με τον Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών άτομα που έχουν μικρή ή καθόλου εξοικείωση με το συγκεκριμένο πεδίο της επιστήμης της Πληροφορικής. 

Παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και πολιτικοί ιθύνοντες στην Ευρώπη, κυρίως, συμμετείχαν σε μαζικές εκδηλώσεις (http://events.codeweek.eu/scoreboard/) και παρακολούθησαν σχετικά μαθήματα.

Το σχολείο μας, με ευθύνη των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, συμμετείχε στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα»διοργανώνοντας ποικίλες δραστηριότητες το διάστημα 12-16 Οκτωβρίου 2015(http://events.codeweek.eu/view/8774/coding-is-fun/).  

Ειδικότερα:
Οι μαθητές/-τριες της Α’ τάξης ήρθαν σε επαφή με τον Προγραμματισμό παίζοντας εκπαιδευτικά παιχνίδια που δημιουργήθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό στην πλατφόρμα https://code.org/learn

Οι μαθητές/-τριες της Β’ τάξης του Τομέα Πληροφορικής, στο πλαίσιο του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών, γνώρισαν το δυαδικό σύστημα μέσα από μία διαφορετική και διασκεδαστική δραστηριότητα (http://tinyurl.com/nqdyvet)

Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν την εκπαιδευτική γλώσσα προγραμματισμού Scratch (https://scratch.mit.edu/) και, εργαζόμενοι σε ομάδες, δημιούργησαν την ψηφιακή εκδοχή της προηγούμενης δραστηριότητας.

Δείτε εδώ τις εργασίες των μαθητών/-τριών:  Ομάδα1 - Ομάδα2 - Ομάδα3  - Ομάδα4  - Ομάδα5

Ακόμα, γνώρισαν στοιχεία της γλώσσας προγραμματισμού Python μέσα από ένα παιχνίδι δράσης (https://codecombat.com/).

Οι μαθητές/-τριες της Γ’ τάξης ήρθαν σε επαφή με τον Προγραμματισμό και τη Ρομποτική μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.robomindacademy.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο