Εκδρομή ΕΑΑΣ σε ύψωμα 731 και Βουλιαράτες Β. Ηπείρου - Ενημέρωση για διακίνηση "Εθνικής Ηχούς"

ΔΤ από ΕΑΑΣ - Παράρτημα Ημαθίας: Ανακοινώνεται ότι το Παράρτημά μας σχεδιάζει διήμερο προσκύνημα στο Ύψωμα 731 στα στενά της Κλεισούρας και στο Ελληνικό Στρατιωτικό  Νεκροταφείο στους Βουλιαράτες στη Βόρειο Ήπειρο, κατά την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» (27 & 28 Οκτ 2015). 

Θα προσφερθεί πλήρης ενημέρωση για τα γεωγραφικά και ιστορικά δεδομένα της περιοχής που θα επισκεφθούμε. Η πρώιμη πλοήγηση στο Διαδίκτυο δίνει αμέτρητες πληροφορίες για την Εαρινή Επίθεση των Ιταλών το 1941, τον ηρωισμό και τη θυσία των ανδρών του 2ου Τάγματος του 5ου Συντάγματος που αμύνθηκε του Υψ. 731 με Διοικητή Τάγματος, τον τότε Ταγματάρχη Δημήτριο Κασλά.

Το μέχρι τώρα διαμορφωμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει:
27 Οκτωβρίου 2015: Βέροια – Κακαβιά – Κλεισούρα – Ύψ.731 – Τεπελένι – Δερβιτσιάνη (όπου πιθανότητα καλλιτεχνικού προγράμματος από τους μαθητές των σχολείων στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού ή και δείπνου μετά μουσικής) – Αργυρόκαστρο (διανυκτέρευση). 
28 Οκτωβρίου 2015: Αργυρόκαστρο – Βουλιαράτες (Δοξολογία – επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων – παρέλαση τοπικών σχολείων) – Κακαβιά – Καλπάκι (ξενάγηση στο Μουσείο) – Μέτσοβο (γεύμα) – Βέροια.

Το κόστος μεταφοράς και διαμονής στο ξενοδοχείο, είναι κατ’ άτομο 65€ σε δίκλινο δωμάτιο, ενώ σε μονόκλινο αυξάνεται, με πρωινό. Περιλαμβάνεται η αμοιβή Ελληνίδας ξεναγού από τη Β. Ήπειρο. Επιπλέον έξοδα, περί τα 60€ ανά 8 άτομα για την ανάβαση στο ύψωμα 731 με οχήματα 4Χ4, για όσους το επιλέξουν, αν ο καιρός το επιτρέπει. 

Παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχών και την οικονομική τακτοποίηση μέχρι 20 Οκτ 2015, ώστε να οριστικοποιηθεί και πιστοποιηθεί το ταξίδι και η συμμετοχή.  

Προσκαλούνται τα Μέλη, οι Φίλοι και κάθε Ενδιαφερόμενος, να δηλώσει συμμετοχή σε αυτό το σπάνιο προσκυνηματικό ταξίδι σε έναν εκτός συνόρων αιματοβαμμένο τόπο θυσίας Ελλήνων, στα Γραφεία του Παραρτήματος, ώρες 11:00-13:00, καθημερινές. Η προτεραιότητα δηλώσεως θα είναι ο καθοριστικός παράγων της συμμετοχής.


Ανακοίνωση για τον τρόπο διακίνησης της "Εθνικής Ηχούς"

Γνωρίζουμε στα Μέλη μας ότι για λόγους περιστολής δαπανών και επιβεβλημένης ανάγκης μείωσης του κόστους της Εθνικής Ηχούς, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΑΣ αποφάσισε τα παρακάτω:

Η έντυπη εφημερίδα μας (ΕΗ) να εκτυπώνεται σε 16 αντί 24 σελίδων, αρχής γενομένης από του τρέχοντος φύλλου μηνός Σεπτεμβρίου.

Από το επόμενο, μηνός Οκτωβρίου 2015, να αποστέλλεται συγκεντρωτικά στις έδρες όσων Παραρτημάτων ενεκρίθη η εξυπηρέτηση Στρατιωτικής Αλληλογραφίας με τα κατά τόπους Στρατιωτικά Ταχυδρομεία ή τις εξυπηρετούσες Μονάδες-Υπηρεσίες και μόνο για τα μέλη που διαμένουν στην πόλη-έδρα του Παραρτήματος (εξαιρούνται όσοι αδυνατούν για ΣΟΒΑΡΟΥΣ λόγους υγείας να παραλάβουν την εφημερίδα απ' τα Γραφεία του Παραρτήματος).  Για τα υπόλοιπα Μέλη μας καθώς και όσοι εξαιρούνται, να ισχύει όπως η καθιερωμένη μέχρι σήμερα αποστολή της ΕΗ.

Επιπρόσθετα θα αποστέλλεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις όσων μελών έχουν δηλώσει ή θα δηλώσουν  επιθυμία για ηλεκτρονική αποστολή της ΕΗ.  Επί τούτου, παρακαλούνται τα επιθυμούντα Μέλη μας μέσω του προσωπικού τους e-mail να το δηλώσουν απευθείας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση eaasgr@gmail.com με παράλληλη κοινοποίηση στο Παράρτημα που ανήκουν.
Εκ του ΔΣ της ΕΑΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο