Γ. Ξ. Τροχόπουλος: Απεργία, γιατί τώρα;

Δήλωση του Γ.Ξ. Τροχόπουλου*

Απεργία, γιατί τώρα;
Η απεργία που θα προτείνει το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. στη Γενική Συνέλευση της 24/10/2015 (και θα περάσει σίγουρα) θα μοιάζει με μνημόσυνο. 

«Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν», και η φράση αυτή του Χαρίλαου Τρικούπη φαντάζει πολύ επίκαιρη σήμερα, γιατί είναι πολύ αργά, δυστυχώς.

Και το ερώτημα είναι, τί θα πετύχει αυτή η απεργία που γίνεται εκ των υστέρων και πόσο μπορεί να αντέξει σήμερα ένα φαρμακείο σε περίοδο κρίσης μια απεργία διαρκείας, τη στιγμή που απ’ ό,τι φαίνεται, όλα είναι προσυμφωνημένα.

Η κυβέρνηση αθέτησε την υπόσχεσή της στην ηγεσία του Π.Φ.Σ. να στηρίξει το ελληνικό φαρμακείο και να προτείνει το γερμανικό μοντέλο στην Τρόικα, παρότι η τωρινή διοίκηση του Π.Φ.Σ. εξελέγη με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει, κατά την άποψή μου, η εναλλακτική της λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά της υπουργικής απόφασης που θα εκδοθεί και της άμεσης προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, οπότε να περιμένουμε την απόφαση αυτή.

Είμαι 32 χρόνια συνδικαλιστής στο χώρο μου και είναι η πρώτη φορά που έχω αντίθετη άποψη για μία απεργία, και την καταθέτω. Άλλωστε, το τοπίο αλλάζει και σε λίγο ο Π.Φ.Σ. θα λέγεται Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και Ιδιωτών Κεφαλαιούχων Συμμετεχόντων στα Φαρμακεία.

* Ο Γ.Ξ. Τροχόπουλος είναι εκλέκτορας του Φ.Σ.Η. στον Π.Φ.Σ. και πρώην πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο