Ημαθία: "Κοντός ψαλμός" τα μπλόκα από Αγρότες και Κτηνοτρόφους

Από την επίσκεψη Τσίπρα στην Κουλούρα, στις 10/7/2014 - Φώτο για... ιστορικούς λόγους!
Η οργή και η αγανάκτηση πνίγουν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο μήνες τώρα και πλέον είναι έτοιμα να στηθούν τα πρώτα μπλόκα μετά τις εκλογές.

Στη σύσκεψη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής αγροτών και κτηνοτρόφων, που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας στη Λάρισα και συμμετείχαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Αττική, έλαβαν την απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις. Οι οποίες θα περιλαμβάνουν μαζική κάθοδο στην Αθήνα και κλείσιμο των δρόμων, διότι, όπως τόνισαν, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να εφαρμοσθεί η «άδικη» και «βάναυση», όπως τη χαρακτήρισαν, φορολόγηση, που θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για τον κλάδο τους. Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα.

«Τα επερχόμενα μέτρα για το ασφαλιστικό και φορολογικό ζήτημα των αγροτών και κτηνοτρόφων μας εξαφανίζουν σαν κλάδο. Δεν γίνεται να εφαρμοσθούν αυτά τα μέτρα. Δεν αντέχουμε άλλο...», τόνισε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο πρόεδρος του Σωματείου Αιγοπροβατοτρόφων Βέροιας, Στέργιος Κύρτσιος, ο οποίος όμως έκρινε συγχρόνως ότι «οι αγροτικές δυνάμεις παρουσιάζονται ασύνταχτες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ένα ενιαίο συνδικαλιστικό κίνημα. Τα προβλήματα είναι κοινά και κοινός θα πρέπει να είναι ο τρόπος αντίδρασης και διεκδίκησης».

Όπως ακόμα ενημέρωσε ο κ. Κύρτσιος, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή της ΣΕΚ και της ΠΕΚ, στην οποία πρόκειται να εξετασθούν και να παρθούν αποφάσεις για ζητήματα του κλάδου τους, αλλά και να καθορίσουν τη στάση τους πάνω στα επερχόμενα μέτρα. Επιπλέον, ο κ. Κύρτσιος προανήγγειλε πως εφ' όσον ισχύσει – όπως είπε – το οργανόγραμμα, με βάση το οποίο θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις Σέρρες και την επόμενη Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στη Βέροια.

Σύσκεψη στη Λάρισα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής μπλόκων
Τέλος, την ερχόμενη Κυριακή (18/10) θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα αγροτική σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων. Όπως έχει ήδη επισημανθεί σε σχετική ανακοίνωση από τη Συντονιστική Επιτροπή, θα ληφθούν αποφάσεις για την οργάνωση πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων «ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυβέρνησης, ώστε να στηθεί ισχυρό μπλόκο στη φοροεπιδρομή σε βάρος των αγροτών και των κτηνοτρόφων».

Επεισοδιακή συνδιάσκεψη Αγροτών στην Αθήνα

Στο μεταξύ, την Τετάρτη (14/10) βρέθηκαν στην Αθήνα οι σύλλογοι της «Πρωτοβουλίας» της χώρας, προκειμένου να πάρουν μέρος στη μεγάλη συνδιάσκεψη που έχει προγραμματισθεί και στην με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου. 

Ο Υπουργός, με υποσχέσεις για φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ σε κλίμακες επιχείρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, να κάμψει τις αντιδράσεις των αγροτών του συντονιστικού που δηλώνουν έτοιμοι για κινητοποιήσεις, αλλά και να διχάσει το αγροτικό-συνδικαλιστικό κίνημα.

Χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το πού θα μπουν τα σκαλοπάτια, ο Βαγγέλης Αποστόλου μοίρασε «γενικόλογες υποσχέσεις», στους εκπροσώπους των αγροτών του πανελλαδικού συντονιστικού που κατέβηκαν στην Αθήνα, από όλη την Ελλάδα, ενώ μετά το πέρας της συνάντησης τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Θέλουμε να γίνει κατανοητό σε όλους ότι εμείς θέλουμε τον αγρότη να συνεχίσει να καλλιεργεί και τον κτηνοτρόφο να συνεχίσει να πηγαίνει στο στάβλο. Θεωρούμε την αγροτική παραγωγή σημαντικό κομμάτι, όχι μονάχα της διατροφικής επάρκειας, αλλά και της ανταγωνιστικότητας στο διεθνές περιβάλλον».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των αγροτών εξέφρασαν τον σοβαρό προβληματισμό τους αναφορικά με το ασφαλιστικό, για το οποίο ο κ. Αποστόλου δήλωσε: «Θα μας βοηθήσει σημαντικά στην περαιτέρω επεξεργασία της πρότασης, ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι και αποτελεσματικοί».

Πηγή: Εφ. Ημερήσια Βέροιας - Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης και agronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο