Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των Ασφαλισμένων-Ανασφάλιστων ΟΑΕΕ Ημαθίας "ΔΙΕΚΔΙΚΩ"

Πραγματοποιήθηκε χθες (19/10) το απόγευμα στην Ελιά η συγκέντρωση του συλλόγου Ασφαλισμένων-ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ Ημαθίας ``ΔΙΕΚΔΙΚΩ΄΄ με μοναδικό θέμα την επίσπευση της συγκέντρωσης των δικαιολογητικών για την κατάθεση της προσφυγής κατά του ΟΑΕΕ.

Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κωστόπουλος Τάσος τόνισε ότι, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις είναι μονόδρομος η κατάθεση των προσφυγών για να προστατευθούν τα μέλη του συλλόγου από μελλοντικές ενέργειες του ΟΑΕΕ κατά των ελεύθερων Επαγγελματιών.

Επεσήμανε ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα των 7μηνών υπήρξαν θετικές ενέργειες  από την κυβέρνηση όπως η αποποινικοποίηση των οφειλών, η νοσοκομειακή κάλυψη των ανασφάλιστων κλπ. 

Στη συνέχεια τόνισε ότι παρ΄ όλο των θετικών μέτρων που υπήρξαν την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα επιχειρείται να αρθούν κάποια απ΄αυτά όπως η αποποινικοποίηση των οφειλών κάτω από την πίεση των δανειστών.

Επίσης είπε ότι κάποια από τα αιτήματα δεν έχουν λυθεί ακόμη όπως η διαγραφή προσαυξήσεων και οι εισφορές του κλάδου υγείας για όσο καιρό δεν θεωρούταν τα βιβλιάρια, η μείωση των εισφορών αναδρομικά από το 2009.

Τέλος αναφερόμενος στο μνημόνιο είπε ``ότι όσο και να φανεί περίεργο κάποια από τα αιτήματα που είχαν οι σύλλογοι των ανασφάλιστων τα τελευταία χρόνια τα λύνει το μνημόνιο, όπως η αναλογική σύνταξη, η σύνδεση των εισφορών με το πραγματικό εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών΄΄.
Κλείνοντας την εισήγηση του  είπε ότι η συντονιστική επιτροπή όρισε ως καταληκτική ημερομηνία την 10η Νοεμβρίου για να συγκεντρωθούν  οι φάκελοι με τα δικαιολογητικά της προσφυγής. Επίσης έγινε δεκτή  η πρόταση  δημιουργίας ομάδας παρέμβασης κατά των διεκδικήσεων του ΟΑΕΕ και η συλλογή υπογραφών για τα αιτήματα του συλλόγου με στόχο τις 1000 υπογραφές.

Από τους παρευρισκόμενους ορίσθηκε νέα ημερομηνία συγκέντρωσης των μελών του συλλόγου,  την Δευτέρα 2  Νοεμβρίου  στις 7:30 στον χώρο της Ελιάς για τον έλεγχο συγκέντρωσης των δικαιολογητικών, ενόψει της τελικής ημερομηνίας της 10ης Νοεμβρίου.

Επίσης ανακοινώθηκε και μια σύσκεψη όλων των συλλόγων Ανασφάλιστων-ασφαλισμένων Μακεδονίας-Θράκης και Ηπείρου, που θα πραγματοποιηθεί  στη Βέροια  της οποίας η ημερομηνία θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο πάνελ  εκτός του κ. Κωστόπουλου ήταν και τα μέλη της Σ.Ε  κ.Παπάς Γρηγόρης και κ. Φραγκότσης Χρήστος, ανάλογες συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν σε Αλεξάνδρεια και Νάουσα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο