"Σαρώνει" η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα στην Β. Ελλάδα - Έρχεται στην Ημαθία

Η Ημαθία θα είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας στην Κ. Μακεδονία για τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος φαίνεται πως κάνει... περίπατο στην Βόρεια Ελλάδα, σε αντίθεση με τους συνυποψηφίους του, που ούτε καν... ακούγονται στις γαλάζιες συζητήσεις. 

Σήμερα (9/10), βρέθηκε στην Πάτρα (φώτο), κάνοντας - όπως εμείς το "διαβάζουμε" - μία συμβολική κίνηση, θέλοντας να δείξει πως θα είναι πρόεδρος των Νεοδημοκρατών όλης της Ελλάδας και - αν εκλεγεί πρόεδρος και μετά Πρωθυπουργός - όλων των Ελλήνων ηγέτης. Αύριο, Σάββατο (10/10), ξεκινά από την Ημαθία τον... εντός έδρας αγώνα του!

Ο Περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας, που 1,5 πριν συγκέντρωσε πάνω από μισό εκατομμύριο ψηφοφόρων (71% στην Κ. Μακεδονία), κατεβαίνει με τον αέρα του νικητή, έχοντας ωστόσο απέναντί του μεγάλη μερίδα του μιντιακού συστήματος των Αθηνών, για ευνόητους λόγους. Αντιθέτως, τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Β. Ελλάδος, διάκεινται φιλικά προς τον Απόστολο Τζιτζικώστα, προβάλλοντας επαρκώς τις δράσεις του. Με λίγα λόγια, και τα media ακολουθούν την... ροή του κόσμου (Βόρειοι - Νότιοι, Τζάκια - Αντιτζάκια).

Το γεγονός ότι ο Μακεδόνας υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ είναι ο μόνος με καταγωγή πάνω από τη Θεσσαλία, του δίνει ένα ισχυρή πλεονέκτημα, το οποίο το συνδυάζει με την ηλικία του και τη μη φθορά του από την ενασχόλησή του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Το μόνο αρνητικό, που φυσικά δεν αποτελεί κώλυμα ή πρόβλημα, είναι ότι στα βουλευτικά έδρανα θα μπορούσε να καθίσει το 2019, εκτός και αν κερδίσει η ΝΔ και αυτός, ως πρόεδρος, να αναλάβει εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης.

Πέρα από τα... κουκιά και τα άλλα τυπικά, η ΝΔ και οι ψηφοφόροι της βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μόνο η καταγωγή ή ηλικία του Τζιτζικώστα ή κάθε άλλου υποψηφίου, δεν αποτελούν πανάκια. Είναι, άραγε, διατεθειμένος να ξεσκαρτάρει το κόμμα; Θα μπορέσει να προωθήσει τους ικανούς και να βάλει στην άκρη αυτούς που αποξενώνουν τη ΝΔ από τον κόσμο και ειδικά τους νέους; Θα τελειώσει με τους "παράγοντες", τους νταλαβερτζίδες και τους έχοντες μόνο προσόν την "καλοσύνη", τα λεφτά ή τις... άκρες; 

Αυτά πρέπει να αλλάξει ο Τζιτζικώστας και ο κάθε Τζιτζικώστας. Όχι για να μην πάει άπατη η ΝΔ (αυτό ας απασχολήσει τα στελέχη της), αλλά για να καταστήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και - ενδεχομένως - μιας μελλοντικής Κυβέρνησης, πραγματικά χρήσιμο για την κοινωνία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο