Βέροια: Εκδηλώσεις Μνήμης για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 4η Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που τελούσαν υπό την αιγίδα της ΠΕ Ημαθίας. 

Το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βέροιας, τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για τους  εκατοντάδες  χιλιάδες νεκρούς Μικρασιάτες, από την τουρκική θηριωδία το 1922. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πλατείας Ωρολογίου, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. 
Παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ.Καλαϊτζίδης, ο διοικητής της ΙΜΠ Υποστράτηγος κ. Νομικός, ο δήμαρχος Βέροιας κ.Βοργιαζίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας κ.Τουλίκας, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, δημοτικοί σύμβουλοι, η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών κ. Παυλίδου και πλήθος κόσμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε στον Μητροπολιτικό Ναό, εκ μέρους του  συλλόγου Μικρασιατών, ο κ.Δερές.  
Την αναγκαιότητα της εθνικής ομοψυχίας και της προσπάθειας, μέσω της κεντρικής διοίκησης της χώρας, να  ενταθούν οι προσπάθειες αναγνώρισης της Μικρασιατικής Γενοκτονίας  από την παγκόσμια κοινότητα, τόνισε σε δηλώσεις του, μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ.Καλαϊτζίδης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο