Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχοι της Ημαθίας ζητούν την παραμονή Τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ.

Την παραμονή του Α.Τ Πλατέος και Τ.Α Νάουσας ζητούν με επιστολή τους στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Τόσκα ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ.Καλαϊτζίδης και οι δήμαρχοι Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας κ.κ. Βοργιαζίδης, Κουτσογιάννης και Γκυρίνης. 

Την επιστολή, η οποία απεστάλη πέραν του κ.Τόσκα και στους βουλευτές της Ημαθίας, υπογράφει ο αντιπεριφερειάρχης κ.Καλαϊτζίδης και αναφέρει τα εξής:

Κύριε υπουργέ,

Σε συνέχεια της συζήτησης που είχαμε στο γραφείο μου στην Π.Ε Ημαθίας, κατά την διάρκεια της παρουσίας σας στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Βέροια, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, θα ήθελα να σας εκφράσω τις έντονες ανησυχίες, αλλά και διαμαρτυρίες των κατοίκων της δημοτικής ενότητας Πλατέος, του δήμου Αλεξάνδρειας, των τριών δημάρχων της Ημαθίας, Βέροιας κ.Κώστα Βοργιαζίδη, Νάουσας κ.Νίκου Κουτσογιάννη και Αλεξάνδρειας κ.Παναγιώτη Γκυρίνη και όλων των Ημαθιωτών, για την επιχειρούμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος, αλλά και την διαφαινόμενη κατάργηση του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας.

 Ευελπιστώ ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη σας  πριν προβείτε σε αυτές τις ενέργειες, ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την αυξανόμενη εγκληματικότητα που ταλανίζει την κοινωνία της Ημαθίας και θα αποτρέψετε τις ανωτέρω  σκέψεις και προτάσεις.

Κύριε υπουργέ,

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας, σας τόνισα ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας,  η οποία επιτελεί ένα τεράστιο λειτούργημα, με την αυταπάρνηση που δείχνουν όλα τα στελέχη της, από τον Αστυνομικό της Διευθυντή κ.Τουλίκα, έως τον τελευταίο αστυφύλακα, χρειάζεται ενίσχυση σε προσωπικό, αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή.

Σε αυτή την προσπάθεια λοιπόν η   Αστυνομική Δύναμη της  Περιφερειακής μας Ενότητας χρειάζεται αναβάθμιση και όχι περαιτέρω υποβάθμιση.  Σας καλώ, όπως καλώ και τους βουλευτές Ημαθίας και ιδίως τους κυβερνητικούς, να αναλογιστείτε ότι οι επιχειρούμενες καταργήσεις θα επιφέρουν κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας στους συμπολίτες μας, οι οποίοι βιώνουν ήδη δραματικές καταστάσεις, από την αυξανόμενη εγκληματικότητα, λόγω της υφιστάμενης άθλιας οικονομικής περιόδου που βιώνουν όλοι οι Έλληνες.

Με τιμή
Κώστας Καλαϊτζίδης
Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

(φώτο: Από την επίσκεψη του Αν. Υπουργού στη Βέροια, την 28η Οκτωβρίου 2015)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο