ex-Αιρετικά: C' est la guerre? (Αυτό σημαίνει πόλεμος;)

Η Γαλλία ζήτησε την συνδρομή των κρατών - μελών της ΕΕ στον πόλεμό της με το "Ισλαμικό Κράτος". Η Ελλάδα, μαζί με τις υπόλοιπες χώρες, είπαν "οκ".

Όταν λέμε συνδρομή, εννοούμε συμμετοχή με στρατό ή παραχώρηση εδαφών για πολεμικές επιχειρήσεις.

ΔΗΛΑΔΗ, ενώ στον Α' Παγκόσμιο η Ελλάδα έμεινε για τρία χρόνια ουδέτερη, πριν μπει στον πόλεμο στο πλευρό της Αντάντ (με τον "Εθνικό Διχασμό" στη μέση), 100 χρόνια μετά, μπαίνει στη νέα "Αντάντ", από την πρώτη μέρα.

ΔΗΛΑΔΗ, η Ελλάδα είναι και επίσημα εχθρός και στόχος του ISIS και το αντίθετο.

ΣΥΝΕΠΩΣ, αν και δεν πρόκειται για κήρυξη πολέμου μεταξύ κρατών (για να υπάρχει - με τον επίσημο όρο - "πόλεμος"), κατ' ουσίαν μπαίνουμε - εμμέσως πλην σαφώς - σε εμπόλεμη κατάσταση.

Με δυο λόγια, Θεός Φυλάξοι.

ΥΓ: Δεν ξέρω (μακριά από μένα οι... προφητείες) και για αυτό δεν παίρνω θέση, αν αυτή η απόφαση είναι προς τη σωστή ή την λάθος κατεύθυνση, απλά καταθέτω έναν προβληματισμό και μια, εύλογη θεωρώ, ανησυχία. Μακάρι να είμαι υπερβολικός.

* H γαλλική φράση «Alors, c'est la guerre!», που αποδίδεται στην ελληνική γλώσσα ως «Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμος!» είναι η ιστορική φράση με την οποία ο Ιωάννης Μεταξάς απάντησε στο Ιταλικό τελεσίγραφο (Β' Παγκόσμιος Πόλεμος).


ex-αιρετικά
Η στήλη του InVeria.gr που σπάσει τα... δόγματα
Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη


(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο