Καταστηματάρχες Υ.Ε. Βέροιας: Συζήτηση για τραπεζοκαθίσματα, GEA - ΑΕΠΙ, διαβούλευση και εκδηλώσεις (βίντεο)

Γενική συνέλευση - ενημέρωση, για θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους, αλλά και την κοινωνία της Βέροιας, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/11) το Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών -  Κέντρων Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας Βέροιας, στο Επιμελητήριο Ημαθίας.

Η συμμετοχή των μελών του Σωματείου δεν ήταν η αναμενόμενη, ωστόσο η διοίκηση του Σωματείου προχώρησε στη συζήτηση ενημέρωση επί των παρακάτω θεμάτων:

- G.E.A. (Grammo – EΡΑΤΩ – Απόλλων), αποτελέσματα των επαφών με τον οργανισμό.
- Α.Ε.Π.Ι.
- Ανοιχτή Διαβούλευση με το Δήμαρχο, τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και τα μέλη του Σωματείου
- Συμμετοχή του Σωματείου στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις καθώς και στις εκδηλώσεις καρναβαλιού

Αναφορικά με το θέμα της καταβολής του "χαρατσιού" για τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων (G.E.A. και Α.Ε.Π.Ι.), τονίστηκε η αδικία που υφίστανται οι καταστηματάρχες, ωστόσο σημειώθηκε πως οι όποιες αλλαγές στο καθεστώς μπορούν να γίνουν μόνο μέσα από νομοθετική και δικαστική παρέμβαση.

Για το θέμα της διαβούλευσης με τον Δήμαρχο, έγινε γνωστό πως μέχρι το τέλος του έτους ο Δήμαρχος και αρμόδιοι συνεργάτες του σε θέματα που αφορούν τα μέλη του Σωματείου θα έχει συνάντηση με το Σωματείο, για να συζητήσει μαζί τους επί όσων ζητημάτων τους απασχολούν.

Για τη συμμετοχή των Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος σε χριστουγεννιάτικες και αποκριάτικες εκδηλώσεις, έγινε γνωστό πως το Σωματείο θα είναι συνδιοργανωτής, ενώ το εγχείρημα για το διήμερο καρναβαλικών εκδηλώσεων θα επαναληφθεί.
Τέλος, ο πρόεδρος του Σωματείου, Κώστας Σαμανίδης, αναφέρθηκε σε ένα θέμα που αφορά τόσο τους καταστηματάρχες, όσο και σε όλη την πόλη. Ο λόγος για την οριοθέτηση και διαγράμμιση των ορίων που έχει κάθε κατάστημα στους κοινόχρηστους χώρους. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος, η πλειοψηφία των διαγραμμίσεων έχει γίνει με τη συνδρομή του Σωματείου και κάλεσε, τους μεν καταστηματάρχες να σέβονται τους χώρους τους, τις δε ελεγκτικές αρχές να κάνουν τη δουλειά τους με συνέπεια και ισότιμα. 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ένα απόσπασμα από τη Γενική Συνέλευση και, συγκεκριμένα, από τη συζήτηση για την οριοθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων:




Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο