Κινητοποίηση αγροτών στην ΔΟΥ Βεροίας ενάντια στα "αντιαγροτικά μέτρα & την φοροληστεία"

Με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», πραγματοποιήθηκε η αγωνιστική παρέμβαση των αγροτών έξω από τη ΔΟΥ Βέροιας, το πρωί της Δευτέρας (30/11).

Βρέθηκαν εκεί αντιπαλεύοντας τα τεράστια  προβλήματα επιβίωσης με τα προαπαιτούμενα μέτρα του ψηφισμένου από κυβέρνηση & τα περισσότερα κόμματα 3ου μνημονίου ( αύξηση ΦΠΑ στα εφόδια από το 13% στο 23%, αύξηση της φορολογίας από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ στο σύνολο των εισοδημάτων-ενισχύσεων-αποζημιώσεων, υπερτριπλασιασμό της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%, τριπλασιασμός της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΟΓΑ,…). 

Αντιπαλεύοντας την πορεία ξεκληρίσματος τους, που επιβάλλεται παράλληλα και με την νέα ΚΑΠ 2015-2020,  που μειώνει δραστικά τις ενισχύσεις έως και 50% μέχρι το 2019.

Βρέθηκαν έξω από την ΔΟΥ Βεροίας μοιράζοντας ενημερωτική ανακοίνωση, για την κινητο-ποίηση & τις θέσεις τους, στους συναλλασσόμενους. Υπόμνημα με τα Αιτήματά τους επέδωσε στην προϊσταμένη της Εφορίας αντιπροσωπεία των αγροτών. 

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του Α.Σ. «Μαρίνος Αντύπας» Τσιουλάκος Τάκης, επισημαίνοντας:  

«Η κυβέρνηση με τα μέτρα της ρίχνει τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στις πλά-τες και της φτωχομεσαίας αγροτιάς και φυσικά αποφεύγεται η φορολόγηση των μεγαλοαγροτών & των μεγαλοεπιχειρηματιών μέχρι και με 45%. 

Όλα αυτά έρχονται να «δέσουν» με τις απλήρωτες για μήνες παραγωγές μας ( Ροδάκινα, Γάλα, κλπ), στις τιμές κάτω του κόστους των αγροτοκτηνοτροφικών μας προϊόντων,  στις ζημιές μας που δεν αποζημιώνονται δίκαια από τον ΕΛΓΑ, στις ζημιές από το Ρώσικο εμπάργκο στις εξαγωγές των αγροτο-κτηνοτροφικών μας προϊόντων, στο κάθε μέρα αυξανόμενο κόστος παραγωγής, στα ανελέητα χαράτσια , κλπ.

Όλα μαζί βαράνε στο ντορό  της συγκέντρωσης γης & παραγωγής σε λιγότερα χέρια «ισχυρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν ! Δεν πάει άλλο! Οργανώνουμε την πάλη μας! Με τους αγώνες μας θα διεκδικήσουμε την επιβίωση μας ανατρέποντας τις πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα. 

Συντονίζουμε & κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με συμμετοχή στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Αγρ. Μπλόκων την Κυριακή 6 Δεκέμβρη στον Παλαμά - Καρδίτσας».

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο