Κλειστά τα Δημοτικά Σχολεία σε Βέροια και Αλεξάνδρεια - Δικαίωμα μεν, αλλά...

Κλειστά παρέμειναν σήμερα (Πέμπτη 26/11) τα Δημοτικό Σχολεία των Δήμων Βέροιας και Αλεξάνδρειας, λόγω της γενικής συνέλευσης και εκλογών των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το κλείσιμο το σχολείων για Γενική Συνέλευση αποτελεί δικαίωμα (και όχι υποχρέωση) των κατά τόπους συλλόγων Εκπαιδευτικών, ωστόσο - όπως και άλλη φορά σχολιάσαμε - θεωρούμε πως θα μπορούσε να γίνει σε μέρα και ώρες εκτός  ωραρίου, για δύο λόγους: 

Πρώτος, ο ηθικός. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να συνδικαλίζεται (και πρέπει όλοι να το κάνουν), αλλά όχι την ώρα της εργασίας. Οι εκτός ωραρίου αγώνες, δράσεις και κινήσεις έχουν περισσότερη αξία. Από την άλλη, χάνονται μαθήματα χωρίς λόγο. 

Δεύτερος (και πιο σημαντικός), ο πρακτικός. Μιλάμε για εκατοντάδες μαθητές και γονείς που, μπορεί να χαίρονται τα παιδιά, αλλά οι εργαζόμενοι γονείς έχουν θέμα με την φροντίδα τους. 

Η ουσία είναι, επίσης, πολύπλευρη: Είναι μεν δικαίωμα, που πηγάζει από υπουργική απόφαση, το κλείσιμο των Σχολείων. Αλλά, εφόσον πρόκειται για ενέργειες που αφορούν τους ίδιους εκπαιδευτικούς και τα δικαιώματά τους, δεν θα μπορούσαν να χαλαλίσουν ένα Σάββατο για αυτό τον σκοπό; 

Κάποιοι μπορεί να μας κατηγορήσουν για λαϊκισμό, αλλά είμαστε σίγουροι ότι οι ευσυνείδητοι εκπαιδευτικοί θα ακούσουν προσεχτικά τον παραπάνω προβληματισμό. Και, που ξέρετε, μπορεί η άποψη αυτή να περάσει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του κλάδου των εφοριακών της Ημαθίας - Πέλλας - Πιερίας. Αν και είχαν το δικαίωμα να κλείσουν την ΔΟΥ Βέροιας, για την συνέλευσή τους, αν και ανακοινώθηκε ότι η υπηρεσία θα μείνει κλειστή, η ευσυνειδησία των υπαλλήλων οδήγησε στο να ανοίξει η υπηρεσία το πρωί και όσοι από τους υπαλλήλους δεν μετείχαν στη Συνέλευση, ήταν υποχρεωμένοι να είναι στο πόστο τους. Του χρόνου, φανταζόμαστε πως θα φροντίσουν να μην κάνουν χρήση του δικαίωματός τους για συνέλευση σε μέρα εργάσιμη.

Το ίδιο καλούμε να κάνουν, έστω για το συμβολικό του θέματος, και προς όλους τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων του Δημοσίου.΄Άλλωστε, με μικρές, απλές κινήσεις, αποκτάται ο σεβασμός από τους πολίτες. 

Υ.Γ.: Η ΕΛΜΕ Ημαθίας έχει κανονίσει εκλογοαπολογιστική συνέλευση για το απόγευμα της Δευτέρας 14/12 στο 1ο Γυμνάσιο Βέροιας και, αν δεν έχει απαρτία, θα γίνει στις 9 το πρωί της Τετάρτης 16/12, στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ. Για να δούμε, ο εκτός ωραρίου συνδικαλισμός θα έχει απήχηση ή θα πάμε στον εντός ωραρίου; 

Περιμένουμε φωτεινά παραδείγματα από τους εκπαιδευτικούς, για να αρχίσουμε και πάλι να τους αποκαλούμε, αβίαστα, "δασκάλους" και να μην χρειάζεται να "κουμπώνονται" οι ίδιοι και οι προϊστάμενοί τους, όταν τους ασκείται κριτική.

Ξέρουμε ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι ευσυνείδητοι λειτουργοί της Εκπαίδευσης. Μπορούν, σαν άλλες γυναίκες του Καίσαρα, να μην είναι μόνο, αλλά και να φαίνονται έτσι!

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο