Ο αντιπρόεδρος των Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ελλάδας στη Βέροια

ΔΤ από το τοπικό παράρτημα Ημαθίας της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού: Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 δεχθήκαμε στα γραφεία του Παραρτήματός μας την επίσκεψη του Αντιπροέδρου του ΔΣ της ΕΑΑΣ Υποστρατήγου εα κ. Βασιλείου Ροζή στα πλαίσια της περιοδείας του στην Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα.

Σκοπός της επισκέψεως ήταν η αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τις τρέχουσες και επερχόμενες εξελίξεις στους τομείς που μας ενδιαφέρουν άμεσα και επιτακτικά, δηλαδή στο Ασφαλιστικό και το Συνταξιοδοτικό. 

Η ατμόσφαιρα σύντομα μετεξελίχθηκε σε παθιασμένη μάλλον, αφού τα ζητήματα είναι καυτά, είναι ante portas, αλλά φαίνεται ότι η καλπάζοντας επερχόμενη θύελλα που θα σαρώσει το ισχύον συνταξιοδοτικό καθεστώς, δεν έχει φανεί στον οπτικό ορίζοντα πολλών... μάλλον γιατί κρατούν σφαλιστά τα μάτια, φοβούμενοι να δουν τη λαίλαπα που έχουν πολλαπλώς εξαγγείλει, πολλαπλοί πολιτικοί  παράγοντες, όλοι αυτοί που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς...

Από πλευράς μας, η προς το παρόν μη μαζική συμπόρευση των πληττομένων αιτιολογήθηκε θεσμικά και προτάθηκε η εμπλοκή όλων των Μελών σε διαδικασίες συνευθύνης, ακριβώς όπως προτείναμε στη διαβούλευση για την αλλαγή του νομικού πλαισίου λειτουργίας της ΕΑΑΣ, ώστε κανείς να μη μένει αμέτοχος των ευθυνών του. Από πλευράς ΕΑΑΣ επιβεβαιώθηκε η μη πληροφόρηση, ίσως και η παραπληροφόρηση για τα τεκταινόμενα από τα αρμόδια και συναρμόδια υπουργεία. Η απαξίωση των κοινωνικών και η αγνόηση των θεσμικών φορέων εξακολουθεί να είναι ο κανόνας, μετά από σωρεία κυβερνητικών αλλαγών και εναλλαγών. Αυτό το αναμφισβήτητο γεγονός, επιτείνει την απόλυτα δικαιολογημένη αγανάκτηση των δικαιούχων, αλλά μη αποληπτών συντάξεων αναλόγως εισφορών στον εργασιακό βίο.

Η αγανάκτηση όλων των συλλογικοτήτων των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας εκφράζεται πλέον από το Συντονιστικό Όργανο Δράσης (ΣΟΔ) Στελεχών των ΕΔ & ΣΑ. Τη Συνέντευξη Τύπου του ΣΟΔ παρακολουθήσαμε σχεδόν όλοι. Η αναγγελθείσα δράση, είναι το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 20ης Νοεμβρίου στην Αθήνα. Η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, αναμένεται να αποτελέσει τον καταλύτη πολλαπλών εξελίξεων στον κλάδο και τις ελπίδες μας. Περισσότερες πληροφορίες στα Γραφεία μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο