Στη Βέροια ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στ. Ξεκαλάκης

ΔΤ από Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας: Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου η Νομαρχιακή Ολομέλεια του ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοχείο «Αιγές» με την παρουσία του Γραμματέα της Κ.Ε. κ. Σ. Ξεκαλάκη και του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου κ. Σ. Ζορμπαλά. 

Η διαδικασία ξεκίνησε με μια σύντομη εισήγηση του συντονιστή της Ν.Ε. κ. Κ. Ασλάνογλου ο οποίος αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών χαρακτηρίζοντας το οριακά ικανοποιητικό αλλά παράλληλα και ελπιδοφόρο γιατί ανοίγει το δρόμο της δημιουργίας μιας μεγάλης σύγχρονης παράταξης της σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού σοσιαλισμού στη χώρα, ενώ παράλληλα εξέφρασε και την έντονη ανησυχία για την αύξηση των ποσοστών του νεοναζιστικού μορφώματος στην περιοχή μας. 

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στην εισήγηση του αφού περιέγραψε το πολιτικό περιβάλλον επεσήμανε την ανάγκη να διαμορφωθούν οι συνθήκες ανάδειξης της νέας πολιτικής πρότασης της παράταξης. Ξεκαθάρισε ότι ο πολιτικός χώρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν πρόκειται να συμμετέχει σε καμία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά «με καμία κυβέρνηση στη κυβέρνηση». Άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα οριοθέτησε τις τεράστιες διαφορές της παράταξης με τη Δεξιά. Ο κ. Ξεκαλάκης αναφέρθηκε ακόμη στο χρονοδιάγραμμα των κομματικών διαδικασιών αναφέροντας ότι την Άνοιξη του επόμενου χρόνου έχει προσδιοριστεί το ιδρυτικό συνέδριο της νέας παράταξης, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα και την παρουσία στη διαδικασία των εκπροσώπων της ΔΗΜΑΡ. 

Στη συνέχεια ακλούθησαν τοποθετήσεις των μελών του τοπικού ΠΑΣΟΚ  που είχαν ως κοινή συνισταμένη την αναγκαιότητα εξειδίκευσης εκ μέρους της παράταξης συγκεκριμένων, βιώσιμων και αποτελεσματικών προτάσεων για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για ένα σύγχρονο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας. 

Στο κλείσιμο της διαδικασίας  το μέλος του πολιτικού συμβουλίου κ. Ζορμπαλάς αναφέρθηκε με συγκεκριμένα παραδείγματα στην καταστροφική, όπως την χαρακτήρισε, κυβερνητική πολιτική και έδωσε το στίγμα της προσπάθειας για να ξανασυνδεθεί ο χώρος με τη νέα γένια και τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας. 

Κλείνοντας ο κ. Ξεκαλάκης τη διαδικασία αφού εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του τόνισε πως πλέον η παράταξη θα λειτουργεί με βάση τα όσα θα προκύπτουν ως προτάσεις και πολιτικές από την οργανωμένη βάση, θέτοντας τέρμα σε ότι ίσχυε μέχρι σήμερα στο χώρο.       

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο