Troll είδηση για - δήθεν - απόπειρα απαγωγής παιδιών στη Βέροια

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί μια υποτιθέμενη "πληροφορία" μέσω facebook, την οποία κοινοποιούν πολλοί ανυποψίαστοι χρήστες του δημοφιλούς μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης, που μιλά για απόπειρα απαγωγής παιδιών στη Βέροια...

Συγκεκριμένα, το κείμενο που οι χρήστες - θύματα παραπληροφόρησης κοινοποιούν, αναφέρει:

" ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ> προχθές την Πέμπτη 19/11/15 έγινε απόπειρα απαγωγής στο κέντρο της Βέροιας, παλιάς κεντρικής. Μια γυναίκα ζήτησε απο 2 κοριτσάκια 8 ετών να την βοηθήσουν με τα ψώνια, ένα αυτοκίνητο με μελαχρινούς τύπους όπως τα περιέγραψαν τα παιδιά ερχόταν μαρσαρισμένο προς τα πάνω τους, ευτυχώς τα παιδάκια φοβήθηκαν, πέταξαν τα ψώνια και έφυγαν, η γυναίκα είναι γνωστή στην αστυνομία. Μεγάλη προσοχή!!! "

Το InVeria.gr, αν και η είδηση κάνει "μπαμ" πως είναι ψευδής (από αυτές που έχουν "βρομίσει" το διαδίκτυο) προσπάθησε να την διασταυρώσει και, όπως ήταν αναμενόμενο, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό... Δηλαδή, η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗΣ, που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα και όσοι εξακολουθούν να την κοινοποιούν μόνο κακό κάνουν, σπέρνοντας πανικό. 
Μάλιστα, στη φωτογραφία που φαίνεται μία από τις αναρτήσεις, φαίνεται ότι έχουν γίνει 324 κοινοποιήσεις αυτής της ανοησίας!

Το έχουμε γράψει και στο παρελθόν: Για τόσο σοβαρά θέματα, μην κοινοποιείτε άκριτα και χωρίς κανένα έλεγχο ό,τι δείτε. Κάντε έναν έλεγχο στα γνωστά έγκυρα τοπικά ειδησεογραφικά sites ή στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας. Αν γινόταν κάτι τόσο σοβαρό, θα υπήρχε σχετική ενημέρωση.

Όσο για αυτούς τους ανόητους που ψάχνουν αφελείς για να διαδίδουν τα κακόγουστα αστεία τους, θεωρούμε πως πρέπει - επιτέλους - να εντοπιστούν από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά

ΠΡΟΣΟΧΗ, λοιπόν, σε αυτά που βλέπετε και κοινοποιείτε Δεν δικαιολογείται κανείς όταν συνεισφέρει στην διάδοση ψευδών ειδήσεων και, επιπλέον, όσοι είναι αφελείς και το κάνουν, δεν αποκλείεται να γίνουν και οι ίδιοι στόχος... Βλέπετε, με αυτά τα troll, μπορεί κάλλιστα να σχηματιστεί "κατάλογος αφελών ατόμων"...

Και επειδή φανταζόμαστε πως είναι πολλοί αυτοί που πάτησαν like ή κοινοποίησαν την συγκεκριμένη είδηση, ένας τρόπος υπάρχει για διόρθωση του λάθους: Διαγραφή της ανάρτησης και κοινοποίηση της αλήθειας.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο