Το Δημοτικό Σχολείο Νησίου στο Βλαχογιάννειο

Την Παρασκευή 22-01-2016 το δημοτικό σχολείο Νησίου Ημαθίας επισκέφτηκε το Βλαχογιάννειο μουσείο, όπου όπως πάντα τους υποδέχτηκε ο υπεύθυνος του μουσείου και συλλέκτης Κανέλλος Ντόντος, όπου και τους ξενάγησε στους δύο ορόφους των εκθεμάτων. 

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τον Δντη του σχολείου κ.Μάνο Βαρακλή και τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Χ.Παπαδοπούλου, Μ.Χίλκα, Μ.Βαβατσιούλα, Δ. Πιτσιάβο, Χ.Στερανίδη, Ν.Ανθουλιά και Σ.Ιωαννίδου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την νεότερη Ελληνική ιστορία μέσα από τα εκθέματα του μουσείου, και κυρίως για πρώτη φορά να έρθουν σε επαφή με πολλά από αυτά, γεγονός που εντυπωσίασε στον μέγιστο βαθμό τους μικρούς μαθητές. Ταυτόχρονα οι συνοδοί δάσκαλοι ανέφεραν πολλά ιστορικά γεγονότα από την ιστορία που έχουν διδαχτεί, εκμεταλλευόμενοι τα εκθέματα του μουσείου. 

Οι μικροί μαθητές έμειναν επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από τις στολές των ξένων κρατών του Β΄ΠΠ (Γερμανίας-Ιταλίας-Αγγλίας-USA), καθώς όπως ανέφεραν δεν φαντάζονταν πως θα είχαν την ευκαιρία τις στολές που βλέπουν στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο ότι θα είχαν την ευκαιρία να τις δουν και από κοντά. Οι μαθητές δεν σταμάτησαν να βγάζουν φωτογραφίες των εκθεμάτων του μουσείου, ενώ η επίσκεψη τελείωσε όπως πάντα με την αποτύπωση των άριστων εντυπώσεων αποτυπωμένες στο βιβλίο επισκεπτών από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, και τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο