Επιστολή του ΣΟΦΨΥ στο InVeria για άρθρο του Ν. Βουδούρη

Από τον πρόεδρου του Δ.Σ. του ΣΟΦΨΥ Ν. Ημαθίας λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

Αξιότιμε κ. Βουδούρη,

Αισθανόμαστε την ανάγκη να σας συγχαρούμε και να σας ευχαριστήσουμε για το άρθρο σας σχετικά με τον στιγματισμό της ψυχικής νόσου, με αφορμή το ατυχές περιστατικό στο Γ.Ν. Βέροιας.

Οφείλουμε να δηλώσουμε δημόσια ότι πάντα από την ίδρυση του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας είσασταν από τα ΜΜΕ του Νομού μας που παρουσιάζετε τις δράσεις μας, είτε μέσα από τα δελτία τύπου είτε από δικά σας ρεπορτάζ.

Και προφανώς τα "βέλη" μας στην ανακοίνωσή μας δεν στρέφονταν σε εσάς, παρόλο που στο άρθρο σας αναγνωρίζετε ότι μεταφέρθηκαν ατυχείς εκφράσεις και έχετε το θάρρος, την τόλμη και την αξιοπρέπεια να το εκφράσετε δημόσια!

  Γνωρίζετε ίσως ότι ο πόνος της ψυχής είναι πολλές φορές - αν όχι τις περισσότερες - μεγαλύτερος και πιο οδυνηρός από τον σωματικό. Κι αυτό αφορά τόσο τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, όσο και τις οικογένειές τους, που σηκώνουν καθημερινά ένα πολύ βαρύ φορτίο!

  Αυτούς τους ανθρώπους προσπαθούμε να προστατέψουμε από την άγνοια δυστυχώς της κοινωνίας μας, που αντί να τους απωθεί και να τους απομονώνει πρέπει να τους αποδεχτεί, να τους αγκαλιάσει και να τους στηρίξει.

  Και ελλείψει δομών και υπηρεσιών, όπως κι εσείς αναφέρετε, το ρόλο αυτό υποχρεωνόμαστε να τον παίξουμε εμείς, σε ένα αρνητικό περιβάλλον, από οικονομική και κοινωνική άποψη.

  Πολύ σύντομα, προγραμματίζουμε δράσεις και εκδηλώσεις μέ θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία, όπως τα δικαιώματα των ψυχικά ασθενών, ο αποστιγματισμός της ψυχικής νόσου, η επαγγελματική και κοινωνική τους αποκατάσταση και άλλα, για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων και της τοπικής μας κοινωνίας, με τη συνεργασία του Κοι.Σ.Π.Ε. "ΔΕΣΜΟΣ" και άλλους φορείς.

  Σας στέλνουμε για ενημέρωσή σας σε ηλεκτρονική μορφή το 2ο φύλλο της εφημερίδας των ληπτών μας "λόγω....ψυχής", όπου ο κάθε καλοπροαίρετος συμπολίτης μας  μπορεί να διαπιστώσει την ευαισθησία και τις ιδιαίτερες δυνατότητες - ικανότητες των ανθρώπων αυτών, που κάθε άλλο παρά επικίνδυνοι μπορούν να χαρακτηριστούν!

  Σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε για μια ακόμη φορά!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Σαλιάγκας

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο