Νέο επεισόδιο στο άχαρο... σήριαλ "Κόντρα ΔΗΠΕΘΕ - ΚΕΠΑ"

Ένταση και υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας την Τετάρτη (17/2), με αφορμή θέμα της πρόσφατης διαφωνίας Νίκου Μαυροκεφαλίδη-Γιάννη Καμπούρη, εξ αφορμής τοποθέτησης του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ στην προηγούμενη συνεδρίαση και επιστολής στον Τύπο του διευθυντή της ΚΕΠΑ την επόμενη μέρα στον τύπο. 

Το ζήτημα στη συνεδρίαση έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μαρκούλης, Γουλτίδης και Ελευθεριάδου, με το θέμα να κορυφώνεται όταν τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γιώργος Σοφιανίδης προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ.

«Ξενίζει αυτή η δημόσια αντιπαράθεση. Υπάρχει ανικανότητα από τον δήμαρχο να διευθετήσει τη συγκεκριμένη διαφορά, στην ίδια παράταξη και στον ίδιο χώρο πολιτισμού. Πρέπει να είναι ελεύθερη η πρόσβαση στις υποδομές του Χώρου Τεχνών» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρκούλης, ζητώντας να υπάρξει τοποθέτηση από τους επικεφαλής και ο δήμαρχος να συντονίσει τις δύο δράσεις. «Να μην αποτελέσει ακόλουθο άλλων ΔΗΠΕΘΕ αυτό της Βέροιας», είπε κλείνοντας.

Για άπραγη δημοτική αρχή στις δηλώσεις Καμπούρη μίλησε η κ. Ελευθεριάδου. «Απορώ που δεν δόθηκαν απαντήσεις για το θράσος του», σημείωσε, ενώ επίπληξη του υπαλλήλου ζήτησε ο κ. Γουλτίδης. «Τη μία μέρα ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό και την επομένη ο υπάλληλος ασκούσε πολιτική στον πολιτισμό. Προσωπικά θίγομαι», τόνισε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας.

Τον λόγο πήρε στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γιώργος Σοφιανίδης. «Θέση μου είναι τα προβλήματα να τα λύνουμε με διάλογο. Για την ΚΕΠΑ καλό είναι να χτυπάνε εμένα. Δική μου είναι η τελική απόφαση και η πολιτική ευθύνη. Αν αντιληφθώ ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω, θα έχω άλλη επιλογή. Δεν είναι πειθαρχικό παράπτωμα η έκφραση άποψης με επιστολή. Έχει συγκεκριμένη άποψη για τα ΔΗΠΕΘΕ εδώ και πολύ καιρό ο συγκεκριμένος υπάλληλος, αν και διαφωνώ με τις επιστολές. Μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα είναι η ΚΕΠΑ του δήμου Βέροιας χάρις στην αυτοθυσία των υπαλλήλων, που είναι ελάχιστοι και λειτουργούν με εξαντλητικά ωράρια», σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ.

«Δεν καλύπτει την αθλιότητα ο αγαπητός συνάδελφος Γιώργος» τόνισε παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μαυροκεφαλίδης. «Μας λέει αργόσχολους και ασήμαντους στην επιστολή του ο υπάλληλος. Ποιος είναι αυτός ο κύριος; Τι παραπάνω κάνει από κάθε εργαζόμενο και βγάζει αυτή τη χολή; Αισθάνομαι προσβεβλημένος. Όχι καμπούρηδες στην καμπούρα μας!» τόνισε φανερά εκνευρισμένος ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ για να ακολουθήσει ο κάτωθι διάλογος:

Σοφιανίδης: «Δεν δικαιολόγησα ούτε την επιστολή ούτε τον τίτλο του υπαλλήλου…»

Μαυροκεφαλίδης: «Δεν τη σχολιάσατε όμως; Υψηλή πολιτική κάνετε;»

Σοφιανίδης: «Δεν θέλω να έλθω σε δημόσιο διάλογο μαζί σας…»

Μαυροκεφαλίδης; «Δεν μπορείτε. Σας προκαλώ!»

Σοφιανίδης: «Με διάλογο λύνονται όλα…»

Μαυροκεφαλίδης: «Τον είδα τον διάλογο 15 μέρες τώρα…»

Παίρνοντας πυροσβεστικά τον λόγο επί του θέματος ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, τόνισε ότι ο δήμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός και όλοι προσπαθούν για το καλύτερο. «Μπορεί να υπάρχουν και κακές συμπεριφορές καμιά φορά. Ο κ. Μαυροκεφαλίδης είναι τόσο δραστήριος που θα μπορούσε να γεμίσει κάθε μέρα τη Στέγη. Ωστόσο είναι ετεροβαρής η σχέση μεταξύ ΚΕΠΑ και ΔΗΠΕΘΕ, με το δεύτερο να έχει μόνο έναν υπάλληλο («δεν είναι ακριβές», απάντησε ο κ. Μαυροκεφαλίδης)», είπε ο Δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι είχε επαφή με τους Μαυροκεφαλίδη και Καμπούρη για το θέμα, τονίζοντας ωστόσο πως δεν προτίθεται να δημοσιοποιήσει τα όσα είπαν.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο