Το ΙΕΚ Αρχαιοφυλάκων Βέροιας στο "Βλαχογιάννειο"

ΔΤ: Την Τρίτη 23-02-2016 φοιτητές και καθηγητές του ΙΕΚ-Βέροιας του τμήματος "Αρχαιοφυλάκων" επισκέφτηκε το Βλαχογιάννειο μουσείο στα πλαίσια των εκπαιδευτικών τους εκδρομών, όπου εκεί όπως πάντα τους υποδέχτηκε ο συλλέκτης και υπεύθυνος του μουσείου Κανέλλος Ντόντος, ο οποίος και επιμελήθηκε και την ξενάγηση τους στο μουσείο. 

Οι σπουδαστές του νεοσύστατου αυτού τμήματος του ΙΕΚ-Βέροιας που έχουν ως αντικείμενο την εκπαίδευση προσωπικού στην φύλαξη αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, πριν την ξενάγηση στα εκθέματα του μουσείου, ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του μουσείου για τα μέτρα ασφαλείας που διαθέτει το μουσείο, και τις προδιαγραφές ασφαλείας που υποχρεούται να τηρεί βάση των διεθνών και ευρωπαϊκών κανόνων, γεγονός που επισημάνθηκε και από την καθηγήτρια του τμήματος.  

Στην συνέχεια οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στα εκθέματα του μουσείου όπου ταυτόχρονα διαπίστωναν και τα μέτρα ασφαλείας που διαθέτει το μουσείο ακόμη και στις επιμέρους βιτρίνες των εκθεμάτων, ενώ η συνοδός καθηγήτρια επισήμανε πολύ ορθά πως ένα σωστό μουσείο φροντίζει να προλαμβάνει την οποιαδήποτε δολιοφθορά, από να την θεραπεύει, γεγονός που το Βλαχογιάννειο μουσείο έχει προβλέψει. 

Οι σπουδαστές φυσικά στο τέλος της ξενάγησης δήλωσαν ενθουσιασμένοι και εντυπωσιασμένοι από την επίσκεψή τους αυτή στο μουσείο, και την ευχάριστη έκπληξη τους για το γεγονός πως η πόλη της Βέροιας διαθέτει τέτοιο μουσείο. Η επίσκεψη έκλεισε όπως πάντα με αναμνηστικές φωτογραφίες και την υπόσχεση να συνεχιστεί η συνεργασίας του ΙΕΚ-Βέροιας με το Βλαχογιάννειο μουσείο.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο