ΑΝ.ΔΥ.: Ο δημόσιος χώρος είναι συνιδιόκτητος χώρος

ΔΤ: Με αφορμή το δελτίο τύπου της Δημοτικής Αστυνομίας για την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων και το κάλεσμα της σε καταστηματάρχες να περιοριστούν μονάχα σε αδειοδοτούμενο χώρο, ώστε να μην εμποδίζεται η διέλευση των πεζών, ως Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας θα θέλαμε να επαναπροσδιορίσουμε το ζήτημα της προάσπισης του δημόσιου χώρου, ώστε να τον αισθανθεί ο κάθε πολίτης ως συνιδιόκτητο χώρο, ένα χώρο δηλαδή ο οποίος συμβολίζει του κοινούς κανόνες που έχουμε θέσει ως κοινωνία προκειμένου να συμβιώνουμε αρμονικά στην πόλη μας. 

Οι κανόνες αυτοί  θα πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους, χωρίς όμως να στοχοποιείται καμία επαγγελματική ομάδα στα πλαίσια μίας γενίκευσης που παρατηρείται συχνά στο δημόσιο διάλογο. Όλοι οφείλουμε να σεβαστούμε και να περιφρουρήσουμε τη  νομιμότητα με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της πόλης μας και τη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε αυτή.

Προτείνουμε λοιπόν να εφαρμοστεί το «Δελτίο Δημοτικής Αστυνομίας» κατά τα πρότυπα του αστυνομικού δελτίου, ώστε οι έλεγχοι που γίνονται να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα και να δημοσιοποιούνται τακτικά στα ΜΜΕ τα αποτελέσματά τους, τόσο για τις παραβάσεις κοινόχρηστων χώρων, όσο και για τις παραβάσεις του κανονισμού καθαριότητας και του αντικαπνιστικού νόμου και για κάθε άλλο ζήτημα που αποτελεί αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως ο έλεγχος της στάθμευσης σε οδούς και πεζοδρόμους. Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι θα δημιουργηθεί από τη μία,  ένα αίσθημα ευθύνης στους πολίτες απέναντι στο δημόσιο χώρο και από την άλλη, για όσους σέβονται τη διαδικασία αυτή, η αίσθηση ότι υπάρχει πολιτική βούληση από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειλικρινής προσπάθεια από την πλευρά της Δημοτικής Αστυνομίας να επιτελέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο το οποίο της έχει ανατεθεί.
(Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα παραβάσεων στην πόλη της Βέροιας, τα οποία καταγράψαμε)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο