Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γράψε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Από τις 28 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» εκπαιδευτική δράση με τίτλο  «Γράψε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι».

Η εκπαιδευτική δράση περιελάμβανε επίσκεψη τάξεων των δημοτικών σχολείων της περιοχής στην Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου»

Ξενάγηση των μικρών μαθητών στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, γνωριμία με το τμήμα παιδικών βιβλίων και το σύστημα δανεισμού.

Μαζί με τους λιλιπούτειους μαθητές ταξιδέψαμε στη χώρα του ονείρου με αφήγησεις παραμυθιού και ιστοριών.
Με πρωταγωνιστές ζώα και φανταστικούς ήρωες γράψαμε μοναδικές ιστορίες με τις περιπέτειές τους και τις αναζητήσεις τους, για να κυλήσει γλυκά και τρυφερά ο Απρίλιος και να εορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου – 2 Απριλίου – ημέρα γενέθλιων του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Έπειτα εικονογραφήσαμε το εξώφυλλο και τις εικόνες του κάθε παραμυθιού, κι όταν μας έφτανε ο χρόνος διαβάζαμε τις παραμυθοιστορίες  των μικρών δημιουργών για να τους χειροκροτήσουμε για την έμπνευσή τους και τη φαντασία τους.

Τα καλύτερα παραμύθια θα δημοσιευθούν στα «Πολιτιστικά δρώμενα» την περιοδική έκδοση της ΚΕΠΑ.

Συνολικά 368 μαθητές από 18 τμήματα από την Α’ μέχρι την Στ’ τάξη διαφόρων δημοσιών αλλά και ιδιωτικών σχολείων μας επισκέφθηκαν. Γράψαμε συνολικά και εικονογραφήσαμε 70 παραμύθια…

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς Κουπελίδου Δέσποινα, Θεοδώρου Γιώργο, Ανθούλα Πετρίδου, Καπετανάκη Εύη, Παπαδοπούλου Μαρία, Δημητριάδου Ζωή, Καρλή Κωνσταντίνα, Μαρμαρά Γιάννη, Μπαντή Αριστείδη, Φίλη Αναστασία, Σιδηροπούλου Ελένη, Παυλίδη Ανδρέα, Μάμαλη Ολυμπία, Γουργουλιάτου Ευδοξία, Λαφαζάνη Γιάννη, Τουτουντζίδη Παύλο, Τραψιώτη Πετρούλα και Μαυροπούλου Δέσποινα για την συμμετοχή τους καθώς και την άμεση ανταπόκρισή τους στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο