Μαθητές από το Αγρίνιο στο "Βλαχογιάννειο"

Την Τετάρτη 20-04-2016 μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Βλασίου του Αγρινίου επισκέφτηκαν με τους συνοδούς καθηγητές τους την πόλη της Βέροιας προκειμένου να την γνωρίσουν και να επισκεφτούν και τα αξιοθέατα της. 

Στις προγραμματισμένες αυτές επισκέψεις τους ήταν και η επίσκεψη στο Βλαχογιάννειο μουσείο όπου εκεί όπως πάντα τους υποδέχτηκε ο υπεύθυνος Κανέλλος Ντόντος, ο οποίος και τους ξενάγησε στους δύο ορόφους του μουσείου. 

Οι μαθητές και οι καθηγητές εντυπωσιάστηκαν από το μουσείο και το κτήριο, και όπως ομολόγησαν δεν ανέμεναν να συναντήσουν κάτι παρόμοιο στην πόλη της Βέροιας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία επίσης μέσα από τα εκθέματα του μουσείου να γνωρίσουν αρχικά την πολιτισμική και ιστορική εξέλιξη της πόλης της Βέροιας, και ταυτόχρονα οι μαθητές να έρθουν για πρώτη φορά σε άμεση επαφή με στολές και διάφορα αντικείμενα τα οποία ταυτόχρονα με την ξενάγηση να τους ταξιδέψουν νοερά σε διάφορες ιστορικές στιγμές τις οποίες είχαν διδαχτεί. 

Επίσης οι καθηγητές έκαναν ειδική μνεία για το φωτογραφικό υλικό του Μακεδονικού Αγώνα που εκτίθεται στο μουσείο, ενώ άπαντες ζήτησαν να φωτογραφηθούν δίπλα στις στολές των Μακεδονομάχων και των Ευζώνων. 

Η επίσκεψη έκλεισε όπως πάντα με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες, οι δε καθηγητές αποτύπωσαν τις άριστες εντυπώσεις όλων στο βιβλίο επισκεπτών του μουσείου.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο