Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βέροιας στο "Βλαχογιάννειο"

ΔΤ: Το Σάββατο 16-04-2016 μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βέροιας με τους συνοδούς καθηγητές τους κ.κ. Κερασίδου Αικατερίνη και Κεβρεκίδη Ιωάννη επισκέφθηκαν το Βλαχογιάννειο μουσείο στα πλαίσια των εκπαιδευτικών τους εκδρομών,  όπου εκεί όπως πάντα τους υποδέχτηκε ο υπεύθυνος Κανέλλος Ντόντος, ο οποίος και τους ξενάγησε στους δύο ορόφους του μουσείου.

Οι μαθητές κατά την διάρκεια της ξενάγησης και με την βοήθεια των καθηγητών είχαν την ευκαιρία μεταξύ των άλλων να ενημερωθούν ειδικά για τον Μακεδονικό Αγώνα, τον Α΄ΠΠ όπως και για τον Β΄ ΠΠ μέσα από τα εκθέματα του μουσείου, που για τους μαθητές ήταν κατά κοινή τους ομολογία μία πρωτόγνωρη και ευχάριστη εμπειρία. 

Επίσης οι συνοδοί καθηγητές ανέλυσαν ιστορικά γεγονότα που είχαν σχέση με την πολιτισμική εξέλιξη της πόλης της Βέροιας, αλλά και για τους αγώνες πολλών Μακεδονομάχων με καταγωγή από τον Ν. Ημαθίας, αφού το μουσείο διαθέτει πληθώρα φωτογραφικού και έντυπου υλικού της περιόδου εκείνης. 

Η επίσκεψη των μαθητών στο μουσείο έληξε με άριστες εντυπώσεις αφού ζήτησαν από τους συνοδούς καθηγητές η επίσκεψη να επαναληφθεί στο εγγύς μέλλον, οι δε καθηγητές αποτύπωσαν τις άριστες εντυπώσεις όλων στο βιβλίο επισκεπτών του μουσείου.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο