Μεγάλη κομπίνα με προνοιακά επιδόματα στην Ημαθία - Ήταν και ιδιώτες γιατροί στο κόλπο;

Μεγάλη και καλοστημένη κομπίνα εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος Ημαθίας, καθώς η μεθοδική και ενδελεχής έρευνά τους είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση υπόθεσης απάτης σε βάρος φορέων του ελληνικού Δημοσίου, στην οποία εμπλέκονται πολίτες, αλλά και γιατροί.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 9 ατόμων, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφίας.

Αναλυτικά, όπως προέκυψε από την έρευνα, ένας 44χρονος και μία 43χρονη, κατάφεραν να εξαπατήσουν ασφαλιστικούς φορείς του Δημοσίου, ώστε να λαμβάνουν παράνομα προνοιακά και πολυτεκνικά επιδόματα.

Ειδικότερα, η 43χρονη δήλωσε προ 25ετιας σε ληξιαρχείο ψευδώς τη γέννηση 3 παιδιών, τα οποία αναγνώρισε ο 44χρονος. Ακολούθως, οι προαναφερόμενοι εφοδιάστηκαν με ψευδείς βεβαιώσεις ιδιωτών ιατρών, που εμφάνιζαν τα παιδιά με νοητική υστέρηση. 

Για την έκδοση δελτίων ταυτότητας που απαιτούνταν να διαθέτουν τα υποτιθέμενα παιδιά τους, χρησιμοποίησαν τρεις ημεδαπές ηλικίας 28, 24 και 23 ετών, τις οποίες είχε εντοπίσει ένας 25χρονος ημεδαπός, ενώ σε μία περίπτωση έκδοσης δελτίου ταυτότητας φέρεται ως μάρτυρας ένας 45χρονος ημεδαπός.

Ακολούθως, έχοντας συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ο 44χρονος εμφάνιζε στα κατά τόπους γραφεία πρόνοιας μία 26χρονη γυναίκα, η οποία πάσχει στην πραγματικότητα από νοητική υστέρηση, εξαπατώντας με αυτό τον τρόπο τις Υπηρεσίες.

Υπολογίζεται ότι από τα προνοιακά επιδόματα καθώς και τα επιδόματα πολυτέκνων που λάμβαναν, έχουν αποκομίσει παράνομο οικονομικό όφελος που ξεπερνά τις 400.000 Ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις και η η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο