Συλλογή Μικροσυσκευών και καθαρισμός "Μπαρπούτας" στη Βέροια στο πλαίσιο του «Let’s Do It Greece»( 16-17/4)

Στα πλαίσια των φετινών δράσεων και εκδηλώσεων του «Let’s Do It Greece», το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας αναλαμβάνει για 4η συνεχόμενη χρονιά την πραγματοποίηση δράσης συλλογής ηλεκτρικών μικροσυσκευών (που δε λειτουργούν) και μπαταριών για ανακύκλωση. 

Στη φετινή δράση, όσες από τις συσκευές που συγκεντρωθούν λειτουργούν και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, θα διατεθούν σε ασθενείς οικονομικά συμπολίτες μας.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η συνεχής ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και των φορέων της πόλης ως προς τη διαχείριση μη λειτουργικών ηλεκτρικών μικροσυσκευών και μπαταριών, προβαίνοντας σε ανακύκλωση τους, διαφορετικά αν πεταχτούν στα σκουπίδια θα μολύνουν το περιβάλλον, ενώ αντίθετα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, μειώνοντας έτσι τη σπατάλη των φυσικών πόρων.

Καλούμε όλους τους συνδημότες μας, το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρες 09.00 π. μ. με 02.00 μ. μ., στην πλατεία Δημαρχείου, να ανακυκλώσουν το άχρηστο κινητό τους τηλέφωνο, τον παλιό υπολογιστή, την τηλεόραση που πλέον δεν πιάνει ψηφιακό σήμα, τη χαλασμένη ηλεκτρική σκούπα, το ραδιόφωνο, το φούρνο μικροκυμάτων, την παλιά ηλεκτρική ξυριστική μηχανή, εκτυπωτές, φαξ, τις τελειωμένες μπαταρίες τους κλπ, φέρνοντας τα ανακυκλώσιμα στην πλατεία Δημαρχείου. Το ίδιο μπορούν να κάνουν Σύλλογοι, Σωματεία, Ομάδες Πολιτών, Φορείς της πόλης, Σχολεία μαζεύοντας και τοποθετώντας τις συσκευές προς ανακύκλωση σε χαρτοκιβώτια με αναγραφόμενη την επωνυμία τους, ώστε να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτήν την προσπάθεια. Η παραλαβή τους θα γίνει από οχήματα του Δήμου μας και θα παραδοθούν στην πιστοποιημένη εταιρία «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.».
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
Κιν. 6977303475   a.dynamiko@gmail.com
www.teliaveria.gr


Κάλεσμα για εθελοντικό καθαρισμό της Μπαρμπούτας (Κυριακή 17/4)

Ο Δήμος Βέροιας συμμετέχει στην οργάνωση της περιβαλλοντικής δράσης Let’s do it Greece 2016, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, καλεί τους μαθητές, τους πολίτες, τους φορείς και τους συλλόγους του Δήμου Βέροιας να συμμετάσχουν ενεργά στο πλαίσιο δράσης της εθελοντικής αυτής εκστρατείας με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής παιδείας των μικρών πολιτών και την ευαισθητοποίηση των μεγαλυτέρων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πρόκειται να υλοποιηθεί καθαρισμός στην περιοχή “Μπαρμπούτα” με αφετηρία την πλατεία Ωρολογίου και ώρα συνάντησης 11:00.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΣΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια