Το μουσικό παραμύθι της Ε. Παπανίκου «η Ωραιοτάτη και οι Εννέα Μούσες» παρουσιάζεται στη Βέροια (27/4)

Την Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου, στις 6.00 μμ στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μαθητές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου θα παρουσιάσουν με μουσικό τρόπο το παραμύθι της Ευαγγελίας Παπανίκου «η Ωραιοτάτη και οι Εννέα Μούσες» που θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις πρότυπες εκδόσεις Πηγή

Η μικρή αυτή μαθητική συναυλία γίνεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης του τμήματος της Πόπης Φιρτινίδου κόκκινη κλωστή δεμένη, στο πεντάγραμμο μπλεγμένη. Ανάμεσα στα παιδικά βιβλία που παρουσιάστηκαν προηγούμενες χρονιές σε ανάλογες συναυλίες είναι Το δέντρο που έδινε (Σ. Σιλβερστάιν) και Ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή (Ε. Τριβιζά). 

Στην φετινή διοργάνωση, λόγω του γνωστού αρχαιοελληνικού μύθου που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης της συγγραφέως, όλα τα παιδιά θα παίξουν ελληνικά κομμάτια, τα περισσότερα από τα οποία είναι αποδόσεις παραδοσιακών κομματιών, που λόγω των ιδιαίτερων αρμονιών τους και των ξεχωριστών ρυθμών τους είναι τόσο γοητευτικά, όσο και απαιτητικά.

Η Ευαγγελία Παπανίκου θα παρευρίσκεται στην εκδήλωση υπό την διπλή ιδιότητα της συγγραφέως, αλλά και της μητέρας ενός από τους μικρούς μαθητές που θα παρουσιάσουν το όμορφο αυτό παραμύθι για την αγάπη, τη μοίρα και το παράξενο μπλέξιμό τους. 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο