"Φιλαναγνωσία" στο Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ριζωμάτων – Δασκίου – Σφηκιάς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά στο σχολείο τους το παιδικό βιβλίο «Η παρέλαση των φρούτων», των εκδόσεων ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, 2014, την περασμένη Τετάρτη 25 Μαΐου 2016.  

Το βιβλίο περιέχει μία ευφάνταστη, συναρπαστική ιστορία με πρωταγωνιστές μεγάλους και παιδιά, και επίκεντρο την αξία των φρούτων στην διατροφή, καθώς και συνταγές φρούτων του διάσημου chef Ανδρέα Λαγού.  Η ίδια η συγγραφέας της λογοτεχνικής αφηγήσεως κα Σοφία Τσιάμη, με εποπτικό, διαδραστικό τρόπο, παρουσίασε αφιλοκερδώς την ιστορία της με μορφή παραμυθιού στα παιδιά, που συμμετείχαν ενεργά στην θεατρική αναπαράσταση των βασικών σκηνών, άλλοτε κιναισθητικά  και άλλοτε προβλέποντας με επιτυχία τι θα επακολουθούσε.
Ήταν μία πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων, συνδυασμένη με δράση, αγωνία και φαντασία, χάρη στην γεμάτη χάρη, αμεσότητα  και μεταδοτικότητα παρουσίαση της συγγραφέως και τα πλούσια σκηνικά.  Προ πάντων, η αξία των φρούτων τονίστηκε με τρόπο ευχάριστο, εύληπτο και για τα μικρότερα παιδιά, ενώ παράλληλα οι μεγαλύτερες τάξεις εμπέδωσαν ευχάριστα τις γνώσεις τους στα Φυσικά (βιολογία, ανθρωπολογία, οικιακή οικονομία).

Ο διευθυντής και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Ριζωμάτων, διερμηνεύοντας και τον ενθουσιασμό των παιδιών, ευχαριστούν θερμά την κυρία Τσιάμη για την ευγενική ανταπόκρισή της στην πρόσκλησή τους και ελπίζουν ότι θα απολαύσουν ανάλογη εμπειρία και στο μέλλον, επ’ ευκαιρία της παρουσιάσεως ενός άλλου βιβλίου παιδικής λογοτεχνίας, από τα ουκ ολίγα που έχει στο ενεργητικό της η ταλαντούχος συγγραφέας.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο