Καλέσματα για Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση της Βέροιας (8/5/2016)

Μαζικό κάλεσμα για την Πρωτομαγιάτικη (με μετάθεση την Κυριακή 8 Μαΐου) Απεργιακή Συγκέντρωση καλούν φορείς και συλλογικότητες.

Δείτε μερικά καλέσματα:

ΕΛΜΕ Ημαθίας

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ  8 ΜΑΪΟΥ 2016 - 10.30 π.μ. - ΠΛΑΤΕIΑ ΔΗΜΑΡΧΕIΟΥ

Η Εργατική Πρωτομαγιά, οι αξίες, το νόημα και ο συμβολισμός τηςως ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξηςπαραμένουν ζωντανές και επίκαιρες.

Είναι μια μέρα μνήμης και ευθύνης για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της ικανοποίησης των αναγκών της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.

Την Κυριακή 8 Μάη, απεργούμε και διαδηλώνουμε σε κάθε πόλη όχι μονάχα για να τιμήσουμε την εργατική πρωτομαγιά και να σταθούμε στο πλευρό των εργαζόμενων στο εμπόριο ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Απεργούμε και διαδηλώνουμε για να ανοίξουμε δυναμικά το αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στο ασφαλιστικό, το φορολογικό, στην ανεργία, στις ιδιωτικοποιήσεις, την εργοδοτική αυθαιρεσία, τις λογιστικού χαρακτήρα μεταβολές  - περικοπές  στην εκπαίδευση.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους για όλα όσα τους ανήκουν. Να μη συμβιβαστούν με τη φτώχεια και την ανεργία.

Να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις για τον γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, διεκδικώντας το δικαίωμα τους για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

Καλούμε τους εργαζόμενους του Νομού Ημαθίας να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν στα πλαίσια του Εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Κυριακή 8 Μαϊου 2016.
Το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συγκέντρωση στη Βέροια στην Πλατεία Δημαρχείου στις 10.30 π.μ.

Η Ε.Ε. του Νομαρχιακού τμήματος


ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ αποφασίζουν 24ωρο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

Το πρωί του Σαββάτου, 7 τρέχοντος, θα εισαχθεί τελικά στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων.  Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με την ψήφιση του νομοσχεδίου.  Με τις συγκεκριμένες διαδικασίες fast track, η Κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις.
Οι οργανώσεις μας, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, με γνώμονα ότι το ασφαλιστικό αποτελεί κορυφαίο εθνικό θέμα για εμάς τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, όλους τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, τις οικογένειές μας και το μέλλον των επιχειρήσεών μας, αποφασίσαμε ομόφωνα το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ερχόμενη Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα δυνάμει του ν. 4177/2013.
Ταυτόχρονα, οι δύο οργανώσεις καλούμε τους εμπόρους, τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες να συμμετάσχουν στο γενικό Συλλαλητήριο, που οργανώνουν οι φορείς της αγοράς και της εργασίας και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Μαΐου, στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, αντιδρώντας απέναντι σε ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο που δεν βγάζει πουθενά. 
Πρέπει η Κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό πολυετή οικονομική επίθεση, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος, κάθε φορά που καταφέρνει να επιβιώνει στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση δέχεται κατά ριπάς νέα απρόβλεπτα πυρά και προβλήματα τύπου «λερναίας ύδρας» που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του και την επιχείρησή του σε λειτουργία.  
Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και τις επιχειρήσεις μας την Κυριακή, 8 Μαΐου, για να μην κλείσουμε οριστικά!
Όλοι μαζί θα επιτύχουμε να ανατρέψουμε την ασφαλιστική «μεταρρύθμιση», που το μόνο νέο στοιχείο που εισάγει είναι μία ακόμη φορολογία στο ανύπαρκτο πλέον εισόδημα του βαριά πληγωμένου από την κρίση μικρομεσαίου επιχειρηματία.

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στη 48ωρη απεργία, τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στους δρόμους και τις πλατείες των πόλεων!
Τα νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και δανειστών ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιδιώκει να περάσει από τη Βουλή με πρωτοφανείς, πραξικοπηματικές διαδικασίες, μέσα στο Σαββατοκύριακο, το αντιασφαλιστικό και φορομπηχτικό νομοσχέδιο κατεδάφισης των συντάξεων, καταστροφής της κοινωνικής ασφάλισης και νέας φοροεπιδρομής.  Το νομοσχέδιο λεηλατεί συντάξεις και λαϊκά εισοδήματα, εξαναγκάζει σε έξοδο από το επάγγελμά τους και σε ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και επιστήμονες και σε ξεκλήρισμα την μικρομεσαία αγροτιά.  Επίσης η κυβέρνηση προωθεί νέα αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων, ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και παράδοση ακόμα και της πρώτης κατοικίας υπερχρεωμένων στις τράπεζες νοικοκυριών στις αρπακτικές διαθέσεις ξένων κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Δεν σταματούν όμως μόνο εκεί. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εκτός από τα παραπάνω μέτρα, που θα επιβαρύνουν το λαό με 5,4 δις ευρώ, ενώ παίζει ένα κακόγουστο θέατρο δήθεν σκληρών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, έχει ήδη συμφωνήσει μαζί τους να νομοθετήσει με τη μορφή του «αυτόματου μηχανισμού» και επιπλέον «προληπτικά» μέτρα εξόντωσης του λαού, ύψους 3,6 δις ευρώ, (νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων, νέοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι κλπ), για να εφαρμοστούν άμεσα σε περίπτωση μη υλοποίησης (πράγμα βέβαιον) των μνημονιακών στόχων. Προωθούν δηλαδή «προληπτικά» και τέταρτο μνημόνιο. Τα κυβερνητικά μνημονιακά αντιλαϊκά μέτρα των 9 δις ευρώ, που προστίθενται στα 63 δις ευρώ των δύο προηγούμενων μνημονίων, αποτελούν τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης. 
Η ΛΑΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία σε ενωτική, μαζική, μαχητική συμμετοχή στις απεργίες και τις συγκεντρώσεις των επόμενων ημερών στο Σύνταγμα και σε όλες τις πλατείες των πόλεων, που πρέπει και μπορούν να πάρουν τη μορφή πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού.  Ένας τέτοιος παλλαϊκός ξεσηκωμός μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή των νέων αντιλαϊκών μέτρων, όλων των μνημονίων, της κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), που τα εφαρμόζει, και ολόκληρου του μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ), που ή τα εφάρμοσε ή τα ψήφισε ή τα στηρίζει. Για ν’ ανοίξει ένας άλλος ελπιδοφόρος δρόμος για το λαό και τη νεολαία με τερματισμό της λιτότητας, διαγραφή του δημοσίου χρέους, γενναία “σεισάχθεια” στο ιδιωτικό χρέος, εθνικοποίηση των τραπεζών και έξοδο από την ευρωζώνη στη βάση ενός προοδευτικού προγράμματος ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα στηρίζει και θα ενισχύει τους μισθούς τις συντάξεις, τα λαϊκά εισοδήματα και τις θέσεις εργασίας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο