Ενημέρωση Ουρσουζίδη για αλλοδαπούς εργάτες γης

Ενημέρωση - ΔΤ αναφορικά με τους αλλοδαπούς εργάτες γης, και τη δυνατότητα νόμιμης απασχόλησης τους, από Έλληνες αγρότες. 

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο υπ΄ αρ. 11, (ΑΔΑ 6012465ΦΘΕ-3Φ1) με αρ. πρωτ. 27430/15.6.2016, που απευθύνεται προς όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και Περιφέρειες της χώρας, ρητά προβλέπεται ότι:

« Β) Στην διαδικασία του άρθρου 13 Α του νόμου 4251 / 2014 δύνανται να υπαχθούν – μεταξύ άλλων - οι ακόλουθες κατηγορίες πολιτών τρίτων χωρών:

●   Πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι δεν κατέχουν οποιονδήποτε τίτλο διαμονής σε ισχύ, ο οποίος παρέχει  δικαίωμα πρόσβασης στην αγορά εργασίας.»

Επομένως, όλοι οι πολίτες τρίτων χωρών δύνανται να απασχοληθούν σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις νόμιμα, αφού καλύπτονται - εκτός αυτών που διαθέτουν άδεια εργασίας – και εκείνοι, που δεν κατέχουν οποιονδήποτε τίτλο διαμονής σε ισχύ, ο οποίος παρέχει  δικαίωμα πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

Είναι δε γνωστό, ότι η τουριστική βίζα δεν παρέχει δικαίωμα πρόσβασης στην αγορά εργασίας, επομένως σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην υπόψη Εγκύκλιο, αποκτούν πλέον πρόσβαση σε εργασία όλοι ανεξαιρέτως οι αλλοδαποί εργάτες γης.
         
Ο κάθε ενδιαφερόμενος εργοδότης, οφείλει βεβαίως, να ακολουθήσει την νόμιμη διαδικασία πρόσληψης, όπως προβλέπεται στην ίδια Εγκύκλιο.

Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος
Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο