Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στη Βέροια - Πως ξεκίνησαν όλα

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε έξω από τη Βέροια, για την κατάσβεσης της οποίας κινητοποιήθηκαν μέχρι και εναέρια μέσα (δύο κανατέρ και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο). Φυσικά, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν στο σημείο, καθώς - μετά το... πάθημα της πρώτης αναζωπύρωσης - αλλά και τους ισχυρούς ανέμους, ο κίνδυνος παραμένει ορατός.

Να υπενθυμίσουμε ότι όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (18/7/2016), όταν μετασχηματιστής της ΔΕΗ εξερράγη και προκάλεσε πυρκαγιά σε ξερόχορτα, στον δρόμο προς Δοβρά (κάτω από τα έπιπλα Κόγια και Μάρτου). Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση (δείτε το σχετικό θέμα του InVeria.gr), ωστόσο δεν τελείωσαν εκεί τα προβλήματα... Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, η φωτιά αναζωπυρώθηκε και επεκτάθηκε σε μήκος πολλών χιλιομέτρων, φτάνοντας μέχρι και την περιοχή του Λιανοβροχίου, κάτω από τον Προμηθέα (δείτε το σχετικό θέμα του InVeria.gr με την αναζωπύρωση). 

Σημειώνεται ότι από χθες (17/7) είχε εκδοθεί σήμα από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ότι για σήμερα (18/7) η Ημαθία είχε κατηγοριοποιηθεί στο βαθμό τρία (3) / υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο