Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για τον χαρακτηρισμό της Βέροιας ως αρχαιολογικού χώρου

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, στο οποίο κυριαρχεί το θέμα που προέκυψε σχετικά με τον χαρακτηρισμό ολόκληρης της Βέροιας και εκτός σχεδίου περιοχών ως αρχαιολογικού χώρου.

Στη συζήτηση κλήθηκαν και μετέχουν διάφοροι επιστημονικοί, επαγγελματικοί και πολιτικοί φορείς της πόλης, ενώ δεν παρουσιάστηκε κανείς εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, παρότι έγινε επίσημη πρόσκληση.

Τόσο από την αρχική τοποθέτηση του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, όσο και από την αναλυτική παρουσίαση του θέματος από τον αντιδήμαρχο Θανάση Σιδηρόπουλο, έγινε σαφές ότι ο Δήμος Βέροιας όχι μόνο είναι αντίθετος προς αυτή την εξέλιξη, αλλά είναι έτοιμος να αντιδράσει σθεναρά. Μάλιστα, έγινε λόγος για ενέργειες που έγιναν εν κρυπτώ, χωρίς να υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση προς τον Δήμο, ενώ και στην κοινοποιηθέν έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού δεν αναφέρεται ποιος εισηγείται να χαρακτηριστεί όλη η Βέροια αρχαιολογικός χώρος, ούτε υπάρχει αιτιολόγηση. 
Αμέσως μετά τους δύο προαναφερθέντες έλαβε τον λόγο ο πρώην Δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Χασιώτης, ο οποίος είναι παρών, όπως και η πρώην Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, ενώ αυτή την ώρα συνεχίζονται οι τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων και πολιτών και θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο