Τουρκικό ελικόπτερο με πραξικοπηματίες προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη - Εμπλέκεται και η Ελλάδα στο "παιχνίδι"

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο με οκτώ άτομα ζήτησε και έλαβε άδεια για έκτακτη προσγείωση στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για ελικόπτερο Black Hawk της τουρκικής αστυνομίας και έφτασε στη χώρα χωρίς σχέδιο πτήσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 11:45 το πρωί και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 11:51. Όταν μπήκε στο FIR Αθηνών σηκώθηκαν δύο ελληνικά F16 για να συνοδεύσουν το Black Hawk που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης "Δημόκριτος".

Και οι οκτώ επιβάτες είναι στρατιωτικοί που έχουν αφαιρέσει τα διακριτικά τους από τις στολές τους.
Στο αεροδρόμιο έχει σπεύσει η Ελληνική Αστυνομία. Αρχικά δεν είχε διευκρινιστεί εάν τα άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο είναι υποστηρικτές του πραξικοπήματος που έλαβε χώρα αργά εχθές το βράδυ στη Τουρκία. Στη συνέχεια, όμως, εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για πραξικοπηματίες που προσπάθησαν να αυτομολήσουν. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο τουρκικό ελικόπτερο επέβαιναν τρεις ταγματάρχες, τρεις λοχαγοί και δύο αρχιλοχίες. 

Και τα οκτώ άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. Κρατούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Ζήτησαν πολιτικό άσυλο και το ελικόπτερο φυλάσσεται. Την υπόθεση αναλαμβάνουν πλέον οι εισαγγελικές αρχές.

Μ. Τσαβούσογλου: Να παραδώσει η Ελλάδα «τους οκτώ προδότες»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε από την Ελλάδα να παραδώσει το ελικόπτερο και τους «οκτώ προδότες», όπως προκύπτει από μηνύματά του στο Τwitter.

Ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ: Αμεση επιστροφή στην Τουρκία του ελικοπτέρου και εξέταση των αιτημάτων ασύλου
«Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 11:51 της 16/7, σας γνωρίζεται ότι προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΕΘΑ.

Πηγή: www.voria.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο