Γιορτή Λαγγίτας στο Ξηρολίβαδο - Ακύρωση αποχαιρετιστήριου γλεντιού

Την Πέμπτη, 18-08-2016 το απόγευμα, με μεγάλη συμμετοχή των Ξηρολιβαδιωτών και πολλών φίλων του χωριού που αναζήτησαν την δροσιά του βουνού, πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο, η Γιορτή της Λαγγίτας στο πευκοδάσος (Κινέτο) του Ξηρολιβάδου. 

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου ενέταξε την παραδοσιακή εκδήλωση στην διοργάνωση «ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2016» και οι γυναίκες του χωριού πρωτοστάτισσες,  όπως πάντα, ετοίμασαν ένα αξέχαστο απογευματινό.  Όλες σχεδόν ετοίμασαν τις παραδοσιακές λαγγίτες και τις έφεραν στα πεύκα. Οι λαγγίτες όμως ήταν μόνο η αφορμή. Υπήρχε η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν όλα τα γευστικά γούστα. 
Πρέπει να σημειωθεί ότι παρόν ήταν και το νέο διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου (που προέκυψε από τις εκλογές της  14.08.2016) με αιχμή  του δόρατος τον Πρόεδρο του, Βασίλη Αδάμου Χασιώτη.

Στρώθηκαν τραπέζια και γέμισαν με όλα τα καλά που ετοίμασαν οι Ξηρολιβαδιώτισσες. Ακολούθησε η διασκέδαση, το τραγούδι και ο χορός που κράτησαν μέχρι που ο ξηρολιβαδιώτικος ήλιος έγειρε πίσω από το Ξηροβούνι και το κρύο βουνίσιο αεράκι υπενθύμισε σε όλους ότι είχε έλθει η ώρα να αποχαιρετήσουν τα πεύκα. 

    Μ’ αυτόν τον χαρούμενο και ευχάριστο τρόπο αποχαιρετούν τα πεύκα κάθε χρόνο στο τέλος  του καλοκαιριού  οι Ξηρολιβαδιώτες, ζωντανεύοντας τους στίχους του παραδοσιακού ξηρολιβαδιώτικου τραγουδιού:
Αϊντε κορίτσια  να πάμε στα πεύκα, να τα δούμε για μια ακόμα φορά, κορίτσια θα φύγουμε… [στα βλάχικα:  άϊντε φιάτιλι  π.΄ν  λα κίνι, σου βιντέμ  νίγκα ν ουάρα, φιάτιλι βα φουτζίμ ….].

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΞ
Ανακοινώνεται από τον Πολιτιστικό Όμιλο Ξηρολιβάδου ότι το Αποχαιρετιστήριο Γλέντι, που προγραμματίστηκε για τη Τετάρτη 24-8-2016  το απόγευμα να γίνει στο πάρκο του Ξηρολιβάδο,  ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ  λόγω καιρικών συνθηκών.

Από τον ΠΟΞ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο