Ημέρα Εθνικής Μνήμης στο Ξηρολίβαδο και Γ.Σ. του ΠΟΞ

ΔΤ: Την Ημέρα Εθνικής Μνήμης τίμησαν οι Ξηρολιβαδιώτες και οι επισκέπτες του χωριού, την Κυριακή 07.08.2016, πρώτη Κυριακή του Αυγούστου, όπως έχει καθιερωθεί να γίνεται.    

Οι εκδηλώσεις της ημέρας ξεκίνησαν το πρωί με το Μνημόσυνο για τους πεσόντες Ξηρολιβαδιώτες στους Εθνικούς Αγώνες, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία μετά την Θεία Λειτουργία.

Κατόπιν. στις 11 η ώρα πμ., άπαντες μετέβησαν  στο ηρώο πεσόντων, που βρίσκεται στο πάρκο του χωριού, όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση από τον νέο ιερέα του χωριού π. Ιωάννη και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από   τον εκπρόσωπο  του Δήμου Βέροιας κ. Τέτο Θεόδωρο  και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου κ. Τσαμήτρο Απόστολο. 

Ακολούθως, όλοι οι παρευρισκόμενοι  έψαλλαν τον εθνικό Ύμνο. Κορυφαία στιγμή της τελετής στο Ηρώο υπήρξε το προσκλητήριο των πεσόντων, κατά το οποίο μετά από κάθε όνομα αντηχούσε από όλους η ιαχή «Αθάνατος!». Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν ο γραμματέας και χοροδιδάσκαλος του ομίλου  κ. Τσιαμήτρος Ιωάννης.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ετήσια απολογιστική συνέλευση του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου στο Πνευματικό κέντρο του χωριού. 

Λόγω της λήξης της τετραετούς θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΟΞ, η Γενική Συνέλευση απάλλαξε το απερχόμενο Δ.Σ. από τις ευθύνες και τα καθήκοντά του και προκήρυξε εκλογές την προσεχή Κυριακή (14-08-2016) για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, με λήξη ημερομηνίας  έγγραφης υποβολής υποψηφιοτήτων την Παρασκευή 12.08. 2016. 

από τον ΠΟΞ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο