Ο Αρχιμ. Βαρθολομαίος Σαμαράς Μητροπολίτης Σμύρνης!

Ένας γνώριμος κληρικός στην Ημαθία, ο Αρχιμ. Βαρθολομαίος Σαμαράς, που διετέλεσε ιδιαίτερος γραμματέας του Μητροπολίτη Βεροίας, εφημέριος στη Νάουσα και υπεύθυνος των κατασκηνώσεων στην Παναγία Δοβρά, εξελέγη Μητροπολίτης Σμύρνης, από το την Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Από την επίσκεψη του Οικ. Πατριάρχη τον Ιούνιο 2016 στη Βέροια (Μονή Παναγίας Δοβρά)
Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος τα τελευταία χρόνια ήταν αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ η χειροτονία του στους δύο πρώτους βαθμούς ιεροσύνης έγινε στη Βέροια, από τον Μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Δημήτριο.

Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα:

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος Σαμαράς (κατά κόσμον Μιχαήλ) γεννήθηκε στα Άνω Λεχώνια Βόλου το 1972. Αποφοίτησε από το Πρότυπο Κλασικό Λύκειο Βόλου το 1990. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας (ειδικότητας Κλασικής Φιλολογίας) της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου.

Το 1995 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1996 πρεσβύτερος στη Βέροια, από τον Μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Δημήτριο και διηκόνησε επί επτατετία στην Ι. Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας ως προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης και υπεύθυνος διαφόρων τομέων της διακονίας της Μητροπόλεως αυτής.

Το 2002 προσελήφθη στην Πατριαρχική Αυλή, αναλαβών καθήκοντα παρά την Αρχιγραμματεία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου ως και γραμματέως διαφόρων Συνοδικών Επιτροπών. Το 2005 διωρίσθη Υπογραμματεύων και το 2011 Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. 

Τυγχάνει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του εν Αθήναις Ιδρύματος Υποστηρίξεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ΜΚΟ OECUMENICA, ενώ μετέχει διαφόρων εκκλησιαστικών αποστολών, ιδιαιτέρως δε διορθοδόξου χαρακτήρος.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο