Άφιξη αργυρού Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννίωτη στην Αθήνα (video)





Στην Ελλάδα βρίσκεται από το μεσημέρι ο Ολυμπιονίκης στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας, στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, Σπύρος Γιαννιώτης.

Με το ασημένιο μετάλλιο στο λαιμό, ο λαμπρός Έλληνας κολυμβητής ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν και δήλωσε: «Σήμερα συνειδητοποιώ τι πέτυχα. Ήταν ένα απωθημένο δικό μου και του Νίκου (Γέμελου, ο προπονητής του). Κλείνω την καριέρα μου με τον πιο όμορφο και μοναδικό τρόπο».

Και συνέχισε: «Είναι μια απίστευτη ικανοποίηση. Τόσα χρόνια προσπάθειας και απωθημένου έγιναν πραγματικότητα. Είναι μια δικαίωση για μένα. Όταν προσπαθείς για κάτι κι έρχεται μετά από τόσα χρόνια είναι κάτι μοναδικό. Υπομονή κι επιμονή. Είναι η καλύτερη στιγμή, μακράν. Ήξερα ότι ήταν η τελευταία μου κούρσα κι έδωσα παραπάνω από ό,τι είχα. Έκλεισα τα μάτια μου γιατί ήταν τόσο έντονος ο πόνος, αλλά ήταν μεγάλη και η επιθυμία μου γι’ αυτό το μετάλλιο».



Όσο για τον επίλογο; «Είναι πολύ ωραίο να σταματάς ψηλά. Είχα πει κι από πριν πως θα σταματούσα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Νιώθω ολοκληρωμένος σαν αθλητής και θα ήμουν ακόμη και χωρίς το μετάλλιο. Η ολοκλήρωση της καριέρας μου με αυτό το μετάλλιο ήταν ό,τι καλύτερο. Θα μείνω στον αθλητισμό. Είναι μέρος της ζωής μου για 30 χρόνια και θα συνεχίσω από κάποιο άλλο πόστο. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ και μετά θα δούμε».

Ο Γιαννιώτης αποκάλυψε και το μήνυμα στήριξης που του έστειλε λίγες ημέρες πριν τον αγώνα ο επί σειρά ετών σπουδαιότερος αντίπαλός του, ο Γερμανός Τόμας Λουρτς: «Το αξίζεις». Ακριβώς το ίδιο επανέλαβαν οι αντίπαλοί του μετά την κούρσα στο Ρίο.

Όσο για τον προπονητή του; «Για μένα είναι ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής σε όλα τα σπορ. Ηταν ένα παραμύθι με τόσο όμορφο τέλος, που εγώ θα το διαβάζω στα παιδιά μου για πολλά χρόνια», είπε ο Νίκος Γέμελος.

naftemporiki.gr
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο