Αφιέρωμα του 4Ε στο Γιαννακοχώρι και αντάμωμα στο φαράγγι της Κράστας

Του Ηλία Τσέχου: Κυριακή 2 Οκτωβρίου και 11:45, σε επανάληψη Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και 16:45, το Γιαννακοχώρι φιλοξενείται στο κανάλι 4Ε, της εκπομπής "Στον τόπο που γεννήθηκα", με τον δημοσιογράφο Θανάση Κληματσίδα, τον Κωνσταντίνο Πιλακούδη στην κάμερα και η Ελευθερία Ναλμπάντη στις ωραίες φωτογραφήσεις!

Ένα αφιέρωμα στην ιστορία του τόπου, στην καθημερινή ζωή των κατοίκων, στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, στις καλλιέργειες των αγροτών και τις παραγωγές τους, στον κυρίαρχο πολιτισμό τους και περπατώντας το Μονοπάτι των Πηγών, το Φαράγγι της Κράστας, διαβάζοντας στη βιβλιοθήκη του χωριού, χορεύοντας με το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου, πηγαίνοντας στην Εκκλησία και δίχως ατυχήματα σε παμπάλαιες φωτογραφίες, δακρυσμένες!

Η συνεισφορά της ιστορικού, φιλολόγου Δωροθέας Ανθοπούλου, στην πολύτιμη καταγραφή και κατάθεση ιστορικών περιόδων και αναφορών για το Γιαννακοχώρι, μεγάλη!

Το Γιαννακοχώρι βάζει τα καλά του, χαμογελά, σας αγκαλιάζει και σας καλεί ''υγεία '' στην πρεμιέρα της εκπομπής στον ''ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ'',  Κυριακή 2 Οκτωβρίου 11:45, 4Ε TV, ευχαριστώντας αισιόδοξα και σε επανάληψη Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 16:45.


Προτελευταίο αντάμωμα στο Φαράγγι της Κράστας!
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, από πλατεία Γιαννακοχωρίου
Με εκκίνηση 10 πρωινής, ανταμώνουμε στο Φαράγγι της Κράστας και διασχίζουμε τους μαγικούς σταθμούς, Δέση, Μέση, Στενό, Γαλάζια Νερά, Πράσινα Νερά, Φουρκέτα, Μαύρο Λιμάνι, Αερόπετρα, Καταρράκτης, έως Ροδοχώρι σχεδόν, του ποταμού Μέγα Ρέματος, κατόπιν μεγάλου ενδιαφέροντος και απαίτησης δυο δεκάδων ανθρώπων της περιοχής μας, αναλαμβάνοντας χαρές με τη φύση και τη γνωριμία μαζί της, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, μιας πεντάωρης εξαίσιας εκδρομής!

Όλοι καλεσμένοι, φέροντας νερά, λίγους ξηρούς καρπούς, μαγιό, κέφι και φθινόπωρο, ε ν ώ η τελευταία εξόρμηση, θα πραγματοποιηθεί Σαββάτο 22/10/2016, σε παράλληλη εκδήλωση τριημέρου Αναρριχητικών Δράσεων, 21, 22, 23 Οκτωβρίου, για 6η συνεχόμενη χρονιά, από τους Θεσσαλονικείς διοργανωτές αναρριχητικών δράσεων, πανελλαδικά και υπέροχα, στις 13 ήδη στημένες διαδρομές στα βράχια της Κράστας, από 80 μέτρα ύψος έως 230 μέτρα!!!

Τόπος συνάντησης κι εκκίνησης η πλατεία Γιαννακοχωρίου, 10 πρωινής και Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, σε ένα ραντεβού με την Αιώνια Ποίηση και την Ειρήνη της Φύσης!
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6939-699902.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο