Από 26/9 έως 2/10 η ΣΤ' Εβδομάδα Τοπικής Ιστορίας 2016 της Ε.Μ.Ι.Π.Η.

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Ε.Μ.Ι.Π.Η. σε συνεργασία με τοπικούς φορείς  διοργανώνει την, Στ΄ Εβδομάδα Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού 2016.  Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με σκοπό την προαγωγή και διάδοση της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού της Ημαθίας.

Σημαντικότερο γεγονός της εκάστοτε Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού αποτελεί η διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας υπό τον γενικό τίτλο Μιλάμε για τη Βέροια του 20ου αιώνα. Ήδη τα προηγούμενα χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί πέντε θεματικές επιστημονικές ημερίδες υπό τον παραπάνω γενικό τίτλο και εφέτος διοργανώνεται η Στ΄ Επιστημονική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας (Δεκαετίες 1940-1970).

Εκτός από την επιστημονική ημερίδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φόρα συνάντηση έρευνας τοπικής ιστορίας, που απευθύνεται τόσο σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν ή ασχολούνται ερευνητικά με την τοπική ιστορία, όσο και σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα που σχετίζονται με την τοπική ιστορία.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας συμπληρώνεται με εκδήλωση στον Κοπανό Νάουσας, όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο των Θεοδώρας Μαυρίδου και Κώστα Χατζηστυλλή “Γυμναστικός Σύλλογος Ποντίων Ναούσης «Ακρίτας» 1928 – 1956”  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοπανού Νάουσας "Η ΜΙΕΖΑ"  και γίνεται σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο. Τέλος στις εκδηλώσεις της Στ΄ Εβδομάδας εντάσσεται και η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χρήστου Σκούπρα "Κατοχή, Εαμική Εξουσία, Εμφύλιος στην Ημαθία. Εφημερίδες, Απελευθέρωση, Κοινωνική ζωή" που θα πραγματοποιηθεί Χώρο Τεχνών Βέροιας (2ος όροφος).

Για τις εκδηλώσεις θα ακολουθήσουν αναλυτικά δελτία τύπου.

Το Πρόγραμμα της Στ΄ Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού 2016

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 – 19:00
Παρουσίαση βιβλίου: Θεοδώρα Μαυρίδου – Κων/νος Χατζηστυλλής “Γυμναστικός Σύλλογος Ποντίων Ναούσης «Ακρίτας» 1928 – 1956” – Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Κοπανού Νάουσας "Η ΜΙΕΖΑ" (Κεντρική Πλατεία Κοπανού)

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 - 18:00
1η Συνάντηση Έρευνας Τοπικής Ιστορίας: Αρχοντικό Μπέκα, Βέροια. Δηλώσεις Συμμετοχής ηλεκτρονικά.

Παρασκευή και Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2016
Στ΄ Επιστημονική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας (Δεκαετίες 1940-1970).Επιστημονική ημερίδα τοπικής ιστορίας (Χώρος Τεχνών Βέροιας – 2ος Όροφος).

Έναρξη: Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 – ώρα 19:00
Παρουσίαση βιβλίου: Χρήστος Σκούπρας, "Κατοχή, Εαμική Εξουσία, Εμφύλιος στην Ημαθία. Εφημερίδες, Απελευθέρωση, Κοινωνική ζωή" – Χώρος Τεχνών Βέροιας (2ος όροφος)

Συνέχεια: Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 – ώρα 10:00 - Χώρος Τεχνών Βέροιας (2ος όροφος)
Συνέχεια: Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 – ώρα 19:00 - Χώρος Τεχνών Βέροιας (2ος όροφος)

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις: www.emipi.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο