Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ

Στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους. Καλούν το ΠΑΜΕ, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

Με κεντρικό σύνθημα «Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή, οργάνωση, αγώνας για την ανατροπή», χιλιάδες εργαζόμενοι, φτωχοί αγρότες, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες, ετοιμάζονται να δώσουν το «παρών» στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνεται από το ΠΑΜΕ, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, σήμερα Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι την τελευταία ώρα, συνεχίζονται οι πολύμορφες παρεμβάσεις των ταξικών δυνάμεων για να φτάσει παντού το κάλεσμα συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο. Από τις εξορμήσεις που έγιναν κεντρικά από το ΠΑΜΕ, ξεχωρίζει αυτή του Γ. Τασιούλα, προέδρου της Ομοσπονδίας των Οικοδόμων στο εργοτάξιο του Μετρό της Θεσσαλονίκης, όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου και τους κάλεσε να ενισχύσουν τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι Λαϊκές Επιτροπές, με πικετοφορίες σε συνοικίες της Θεσσαλονίκης, συνέβαλαν τις προηγούμενες μέρες στη διαμόρφωση κλίματος μαχητικής συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο.
Σήμερα το πρωί, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων οργανώνει πανεξόρμηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ακόμα, έχει προκηρύξει στάση εργασίας (3.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ.) και καλεί σε προσυγκέντρωση στις 5.30 μ.μ., στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους. Κάλεσμα συμμετοχής στη στάση εργασίας απευθύνει και το Σωματείο των Εργαζομένων στα καταστήματα του «Μαρινόπουλου» στη Β. Ελλάδα.

Σήμερα, επίσης, στο πλαίσιο της οργάνωσης της κλιμάκωσης του αγώνα, η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ προγραμματίζει κλαδική σύσκεψη, στις 10.30 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας. Εκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ θα μιλήσει ο Γ. Νοτάκης, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, και παρέμβαση θα κάνει ο Σπ. Μαρίνης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ.
Τέλος, η οργανωμένη μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη από Εργατικά Κέντρα και τοπικές Γραμματείες από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, θα γίνει σήμερα ως εξής:

Λάρισα, 2.30 μ.μ., μπροστά από το Τεχνικό Επιμελητήριο. Κατερίνη, 4 μ.μ., από την κεντρική πλατεία. Σέρρες, 4 μ.μ., από την πρώην Νομαρχία. Κιλκίς, 3.30 μ.μ., από πλατεία Ειρήνης. Εδεσσα, 4 μ.μ., από την πλατεία Ελευθερίας. Σκύδρα - Μαυροβούνι, 4.15 μ.μ. Γιαννιτσά (Εγνατία), 4.45 μ.μ. Βέροια, 4 μ.μ., από πλατεία Ωρολογίου. Νάουσα, 4 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο. Καβάλα, 2.30 μ.μ., από το Δημοτικό Κήπο. Δράμα, 2.30 μ.μ., από την κεντρική πλατεία. Ξάνθη, 2 μ.μ., από την πλατεία Ελευθερίας. Κοζάνη, 3 μ.μ., από την κεντρική πλατεία. Πτολεμαΐδα, στις 3 μ.μ., από το Δημαρχείο. Φλώρινα, 3 μ.μ., από ΚΤΕΛ. Γρεβενά, 3 μ.μ., από πλατεία Λαχαναγοράς. Καστοριά, 2 μ.μ., από του «Μασούτη».

 Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο