Εκλογή προέδρου Δ.Σ. Βέροιας: Εδώ που φτάσαμε, να αλλάξει οπωσδήποτε!

Διαδικασίες για την αλλαγή ή μη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας θα έχουμε την ερχόμενη Δευτέρα (19/9), όπως γράψαμε χθες, έπειτα από την παραίτηση του προέδρου του Σώματος Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να αποδεχθεί ή όχι την παραίτηση και, εφόσον την αποδεκτή, να προχωρήσει σε εκλογή νέου προσώπου.

Μέχρι εδώ, όλα καλά. Παραιτήθηκε ο άνθρωπος για λόγους ευθιξίας, επειδή κάποιοι σύμβουλοι από την παράταξή του, έκαναν παρατηρήσεις για τον τρόπο που λειτουργεί.

Αρχικά, ο Δήμαρχος εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς την παραίτηση, αναφέροντας πως δεν την κάνει αποδεκτή (σε λεκτικό επίπεδο, καθώς αρμοδιότητα έχει το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι ο Δήμαρχος). Μάλιστα, το θέμα τέθηκε και σε επίπεδο δημοτικής ομάδας, όπου η συντριπτική πλειοψηφία της διοικούσας δημοτικής ομάδας τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου στην προεδρία του Σώματος. 

Παρά ταύτα, η διαδικασία προχώρησε και ο πρώτος σε ψήφους της παράταξης Βοργιαζίδη, προφανώς μετά από επίσημη αίτηση παραίτησης του κ, Χατζηαθανασίου, προχώρησε στην πρόσκληση για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τα περαιτέρω. 

Ωστόσο, επειδή φτάνουν σε εμάς διάφορες πληροφορίες ή φήμες περί επανεκλογής του κ. Χατζηθανασίου, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής: Από την στιγμή που δεν κατατέθηκε "πρόταση μομφής" από κανέναν επίσημα, παρά μόνο ο ίδιος ο Τηλέμαχος Χατζηθανασίου παραιτήθηκε, προφανώς το σενάριο της επανεκλογής του θα ήταν αστείο. Δεν μπορεί ένα ολόκληρο Σώμα να οδηγείται σε μια τέτοια διαδικασία και, μετά τις... οδύνες του όρους, να... γεννηθεί ποντίκι! 

Φτάσαμε, κακώς κατά την άποψή μας, σε αυτή τη διαδικασία, λίγους μήνες πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία εκλογής. Τώρα πια, δεν πρέπει να έχουμε πισωγυρίσματα. Να αποφασίσει το Σώμα για το νέο πρόσωπο που θα κληθεί να προεδρεύσει, μέχρι το τέλος της θητείας. 

Κοντολογίς και ξεκάθαρα: Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εκλέξει ένα νέο πρόσωπο, χωρίς παλινωδίες και... σκέρτσα, ο δε απερχόμενος πρόεδρος να κατέλθει από την έδρα και να αναπτύξει την έμπειρη γνώμη του στο υπόλοιπο της θητείας ως δημοτικός σύμβουλος, από τα έδρανα του Σώματος.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο