Ex-αιρετικά: Τα "κόκκινα σπίτια" και το σχολείο στα Γιοτζαλίκια

Το θέμα των οίκων ανοχής στην περιοχή Γιοτζαλίκια της Βέροιας, στην οποία φέτος θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο σχολείο, επανήλθε και πάλι στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, στη συνεδρίαση της Τετάρτης (31/8), με θέμα την αύξηση του κατώτερου ορίου απόστασης μεταξύ σχολείου και οίκων ανοχής (από 200 σε 300 μέτρα)...

Η απόφαση για αύξηση της απόστασης από τα 200 στα 300 μέτρα από το σχολείο δεν έγινε δεκτή από τον δικηγόρο των δύο θιγόμενων οίκων ανοχής της περιοχής, αφού - όπως ισχυρίστηκε - παραβαίνει τη νομοθεσία και δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό με άλλους οίκους άλλων περιοχών όπου ισχύουν τα 200 μέτρα (από σχολείο, ιερό ναό κ.λπ.). «Πρόκειται για δύο απολύτως νόμιμα σπίτια, φορολογούνται, βγάζουν ζήτα, που έχουν μάλιστα ήδη περιορίσει το όποιο πρόβλημα υπάρχει, κάνοντας την είσοδο τους από την άλλη πλευρά» ανάφερε ο νομικός τους σύμβουλος Κώστας Πουλασουχίδης, εστιάζοντας παράλληλα στην αναγκαιότητα της λειτουργίας των οίκων ανοχής και προτείνοντας την απόρριψη της εισήγησης ή την απόσυρση του θέματος και την κατάθεση πρότασης μεταφοράς τους σε νέο χώρο.

Τελικά, το εισηγητικό για την αύξηση του ορίου υπερψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία.

Το θέμα, πάντως, σηκώνει μεγάλη συζήτηση, καθώς υπάρχει ο αντίλογος που αναφέρει πως, εν έτει 2016, που το σεξ και το γυμνό είναι παντού, στην τηλεόραση, στο internet, στα περιοδικά, αλλά και στην καθημερινότητα, η ενόχληση από έναν οίκο ανοχής (που - μεταξύ μας - δεν λειτουργεί τις ώρες που λειτουργεί το σχολείο), θεωρούμε πως είναι από υπερβολική έως υποκριτική...

Αν εξαιρέσουμε όσους νομίζουν πως - βάζοντας παρωπίδες και κρύβοντας "κάτω από το χαλί" όσα δεν ταιριάζουν με τα... ήθη τους - πορεύονται σωστά, οι υπόλοιποι τι κακό νομίζουν πως μπορούν να πάθουν τα παιδιά τους, στη θέα ενός κτιρίου; Αλήθεια, αν ο οίκος ανοχής ή το μπαρ με γυναίκες είναι κοντά στο σπίτι τους, εκεί δεν θα το δουν τα παιδιά; Πρέπει να ζουν σε μια γυάλα, μη γνωρίζοντας πως υπάρχουν και αυτά τα στοιχεία στην κοινωνία; Εκτός και αν νομίζει κανείς πως θα βγαίνουν τα... κορίτσια και θα διαλαλούν την... πραμάτεια τους στους μαθητές! 

Πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε σε περιοχές που υπήρχαν πολύ πιο ανησυχητικά φαινόμενα και πραγματικά επικίνδυνα, όπως τα ναρκωτικά. Οι οίκοι ανοχής μπορεί να θίγουν ορισμένους, αλλά ούτε ναρκωτικά προωθούν, ούτε παρασύρουν σε άλλες ατραπούς τα παιδιά. Απλά υπάρχουν διακριτικά πέριξ του αστικού ιστού και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όποιον τις έχει ανάγκη. Άσχετα αν συμφωνείς ή όχι, θεωρούμε πως δεν έχει κανείς το δικαίωμα να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Ειδικά όταν είναι κάτι νόμιμο. 

Και ξανατονίζουμε: Είναι πολύ πιθανόν να δει ένα παιδί "άσεμνες" πράξεις στο διαδίκτυο, αλλά πηγαίνοντας στο σχολείο του, δεν θα δει ποτέ κάτι πρόστυχο, πέρα από ένα κτίριο... 

Σκοπός του παρόντος σχολίου, δεν είναι - προφανώς - να υπερασπιστούμε τους ιδιοκτήτες ή τις εργαζόμενες στα εν λόγω "σπίτια", καθώς από τη μια δεν μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο και από την άλλη, έχουν δικηγόρους για τη δουλειά αυτή. Σκοπός είναι απλά να καταδειχθεί πόσο υποκριτικά λειτουργούμε πολλές φορές ως κοινωνία, κατά την ταπεινή μας άποψη, πάντα. 


ex-αιρετικά
Η στήλη του InVeria.gr που σπάσει τα... δόγματα
Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη


(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο