Γιατί δεν θα συμμετάσχει Δήμος και φορείς της Βέροιας στην ενημερωτική ημερίδα της ΕΦΑ Ημαθίας

Οι λόγοι για τους οποίους δεν θα παραβρεθεί ο Δήμος Βέροιας και οι φορείς που συμμετέχουν στο άτυπο δίκτυο που δημιουργήθηκε με αφορμή το θέμα της οριοθέτησης - επαναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου πόλης Βέροιας, στην ενημερωτική Ημερίδα που διοργανώνει Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας στη Βεργίνα για το θέμα, εξηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής (16/9), σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο. 

Όπως είπε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο λόγος που αποφασίστηκε η αποχή από την ημερίδα που διοργανώνει η ΕΦΑ είναι ότι, ενώ ζητήθηκε επίμονα από την προϊσταμένη της ΕΦΑ Ημαθίας, Αγγελική Κοτταρίδη, να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή ημερομηνία, όπου όλοι φορείς να μπορούν να συμμετέχουν στον διάλογο, αυτή επέμεινε στην ημερομηνία της 17ης Σεπτεμβρίου. Η 10η και η 17η Σεπτεμβρίου, όμως, είχε αποκλειστεί αρχικά, καθώς θα ήταν στη Θεσσαλονίκη οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, αντίστοιχα, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, όπου θα είχαν - μεταξύ άλλων - επαφές με φορείς της περιοχής, αλλά και με πολιτικά πρόσωπα (βουλευτές, αιρετούς αυτοδιοίκησης κλπ).
Η κα Κοτταρίδη απάντησε πως μόνο αυτή την ημερομηνία, εντός του Σεπτεμβρίου, μπορούν να παραστούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες από το Υπουργείο και της αντιπροτάθηκε η διενέργεια της Ημερίδας τον Οκτώβριο, κάτι που απέρριψε. 

Για την επιμονή της Αγγελικής Κοτταρίδη αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος, σημειώνοντας πως δεν είναι κατανοητή, εκτός και αν συντρέχουν άλλοι λόγοι για την βιασύνη, που δεν τους γνωρίζει ο Δήμος.

Κλείνοντας, ο Κώστας Βοργιαζίδης τόνισε πως το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και πως τα πολιτικά ζητήματα λύνονται από πολιτικούς και όχι από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης Τύπου:

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο